Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för kromatin- och RNA-biologi-relaterade experiment. Ansvaret kommer att omfatta odling av olika cancercellinjer och att utföra experiment relaterade till kromatinimmunutfällning (ChIP), kromatinisolering med RNA-rening (ChIRP), hög genomströmning av RNA-sekvensering (RNA-sekvens), provberedning krävs för ChIP-sekvensering och ChIRP- sekvensering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en magisterexamen i naturvetenskap. Den blivande kandidaten förväntas ha erfarenhet av cellkulturbaserade analyser och god erfarenhet av molekylärbiologitekniker relaterade till kromatin och RNA-biologi. Tidigare erfarenheter med ChIP-sekvenserings- och RNA-sekvenserings tekniker är meriterande. Du bör också ha förmågan att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 12 månader med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskarassistent Tanmoy Mondal. Tel: +46(0)720300122, e-post: tanmoy.mondal@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.