Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktorer i struktur och funktion hos GPCR signalingskomplex

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Vi söker för närvarande begåvade och motiverade personer för postdoktjänster i Struktur och funktion hos GPCR signaleringskomplex (1-2 tjänster). Personerna kommer ingå i Linda Johanssons nystartade forskargrupp och kommer arbeta med flertalet medicinskt relevanta proteiner.

Ämne

Struktur och funktion hos GPCR signalingskomplex.

Ämnesbeskrivning

G-proteinkopplade receptorer (eller GPCR) är transmembranproteiner som överför signaler över cellens membran. Dessa utgör måltavlor för ca 30-40% av alla befintliga läkemedel på marknaden och kan interagera med syntetiska molekylär såväl som endogena peptider, hormoner eller andra signalmolekyler. Den senaste tidens utveckling av metoder inom kryoelektronmikroskopi och röntgenkristallografi har lett till strukturbestämning av flertalet olika GPCRer, men än så länge finns bara ett fåtal strukturer av hela signaleringskomplex. Vårt forskning är därför inriktad på karaktärisera dessa komplex med hjälp av strukturella, biokemiska och farmakologiska metoder.

Arbetsuppgifter

Forskningen kommer inriktas på karaktärisering av GPCR signaleringskomplex med hjälp av strukturella, biokemiska och farmakologiska metoder. Kandidaten uppmuntras och förväntas arbeta självständigt och själv bidra till projektplaneringen. Kandidaten förväntas också resa, både inom och utanför Europa för datainsamling vid olika forskningsstationer. Kandidaten förväntas också bidra till laboratoriets övriga arbete, samt vid behov handleda studenter på både master- och doktorandnivå.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vi söker efter kandidater som har ett stort intresse för strukturbiologi. En lämplig kandidat har en doktorsexamen inom biologi/kemi eller närliggande fält (till exempel strukturbiologi, biokemi eller biofysik). En bakgrund inom strukturbiologi (kryo-EM eller röntgenkristallografi) samt erfarenhet av kloning, cellodling (gärna i eukaryota system) och proteinrening är meriterande. Vi värderar god kommunikationsförmåga samt vetenskaplig integritet. Kandidaten behöver vara noggrann, ansvarsfull och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Goda kunskaper i engelska, både skriftligt och verbalt, är nödvändigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad, två år, med placering tills vidare på institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskare Linda Johansson. Telefon: 031-7863461, e-post: linda.johansson.4@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
  • CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
  • Kopia på bevis för doktorsexamen
  • Två referenser med kontaktuppgifter

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?