Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör

Ämnesbeskrivning

Projektet eDNA i miljöövervakningen och analysen av biodiversitet - kvarstående frågor knyter an till pågående och planerade program inom den nationella akvatiska miljöövervakningen. DNA-teknikens allmängiltighet studeras genom följande frågor: hur långt från källan kan DNA upptäckas, i rinnande vatten och i havet? Hur stor är risken för att hitta DNA från organismer som egentligen inte är ett bevis på att organismen finns där prov tagits, så kallade "falska positiva". Vilka spår lämnar olika grupper av djur efter sig i miljön, varierar det mellan taxa? Går det att får en uppfattning om populationsstorlek utifrån den mängd DNA vi kan upptäcka?

Arbetsuppgifter

Institutionen för marina vetenskaper söker en forskningsingenjör inom detta eDNA projekt. I arbetsuppgifterna ingår fältarbete (insamling av vattenprover i marin och limnisk miljö) samt molekylärbiologiskt laboratoriearbete.

Kvalifikationer

Kandidatexamen i biologi, molekylärbiologi, eller biokemi eller motsvarande är ett krav. Likaså dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med fältprovtagning och molekylärbiologiska analyser. Erfarenhet av att ha arbetat med olika metoder för DNA extraktion och DNA metabarcoding är meriterande. I projektet ingår analys av målarter med ddPCR och erfarenhet av den tekniken är starkt meriterande.

Arbetsuppgifterna kräver att den sökande måste ha körkort. Meriterande är vana av att framföra mindre båtar och att köra bil med trailer. Fältarbetet innebär ofta kontakter med allmänheten, företag och myndigheter och det är därför ett krav att kunna kommunicera på svenska.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 80 %  
Omfattning: 4 månader
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Per Sundberg

Tel: 0733 748 742

per.sundberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?