Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör

Ämnesbeskrivning

Projektet eDNA i miljöövervakningen och analysen av biodiversitet - kvarstående frågor knyter an till pågående och planerade program inom den nationella akvatiska miljöövervakningen. DNA-teknikens allmängiltighet studeras genom följande frågor: hur långt från källan kan DNA upptäckas, i rinnande vatten och i havet? Hur stor är risken för att hitta DNA från organismer som egentligen inte är ett bevis på att organismen finns där prov tagits, så kallade "falska positiva". Vilka spår lämnar olika grupper av djur efter sig i miljön, varierar det mellan taxa? Går det att får en uppfattning om populationsstorlek utifrån den mängd DNA vi kan upptäcka?

Arbetsuppgifter

Institutionen för marina vetenskaper söker en forskningsingenjör inom detta eDNA projekt. I arbetsuppgifterna ingår fältarbete (insamling av vattenprover i marin och limnisk miljö) samt molekylärbiologiskt laboratoriearbete.

Kvalifikationer

Kandidatexamen i biologi, molekylärbiologi, eller biokemi eller motsvarande är ett krav. Likaså dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med fältprovtagning och molekylärbiologiska analyser. Erfarenhet av att ha arbetat med olika metoder för DNA extraktion och DNA metabarcoding är meriterande. I projektet ingår analys av målarter med ddPCR och erfarenhet av den tekniken är starkt meriterande.

Arbetsuppgifterna kräver att den sökande måste ha körkort. Meriterande är vana av att framföra mindre båtar och att köra bil med trailer. Fältarbetet innebär ofta kontakter med allmänheten, företag och myndigheter och det är därför ett krav att kunna kommunicera på svenska.

Anställningsform: Visstidsanställning 80 %
Omfattning: 4 månader
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Tillträde: Snarast

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Per Sundberg

per.sundberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-05

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.