Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i långa icke-kodande RNA och cancerbiologi

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Långa icke-kodande RNA och cancerbiologi.

Ämnesbeskrivning

Det övergripande syftet med projektet är att identifiera viktiga långa icke-kodande RNA (lncRNA) involverade i tumörutveckling. Kandidatmolekyler kommer att identifieras och karakteriseras med hjälp av en rad cellbiologi och molekylärbiologitekniker, allt från storskalig genomik till fokuserad molekylär och cellbiologi och biokemiska studier. Vi strävar därför att rekrytera en postdoc med kompletterande vetenskapliga färdigheter.

Arbetsuppgifter

Kandidaten förväntas genomföra studier på lncRNA som har valts ut med hjälp av funktionell screening i genomskala. Vår verksamhet på labbet inkluderar 1) Karakterisering av lång icke-kodande RNA-beroende mekanismer i regleringen av mitos-fasen av cellcykeln, särskilt kromosomsegregation 2) Utforskning av den funktionella rollen hos lncRNA under celldifferentiering och 3) Karaktärisering av lncRNAs funktioner under tumörutveckling och progression med hjälp av utvalda modellsystem för cancer. Kandidaten kommer att arbeta med primära tumörer, tumörcell-linjer och mus-xenografter.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Högt motiverade kandidater med en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi samt cancerbiologi uppmanas att söka. För att vara behörig till anställning som postdoktor måste sökande ha en doktorsrexamen inom relevant ämnesområde. De potentiella sökande förväntas ha erfarenhet i kromosombiologi, omfattande expertis inom mikroskopi och goda erfarenheter i molekylärbiologiska tekniker. Dessutom bör kandidaten ha erfarenhet av RNA-relaterad teknik och expertis skulle bidra till att optimera nya tekniker som kan hantera viktiga frågor såsom hur lncRNAs kommunicerar med sina mål proteinkodande gener.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 – 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad, två år, med placering tills vidare på institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Chandrasekhar Kanduri. Telefon: 073-9600450, e-post: kanduri.chandrasekhar@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innehålla:

• Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
  • CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
  • Kopia på bevis för doktorsexamen
  • Två referenser med kontaktuppgifter

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.