Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Patologi är läran om sjukdomars orsaker och organförändringarna. Inom anställningen skall studier bedrivas på metabola muskelsjukdomar inom gruppen glycogenoser och mitokondriella sjudomar. Särskilt skall glycogenin studeras, som fungerar som primer för glykogensyntesen, samt effekten av mitokondriella mutationer på cellnivå.

Arbetsuppgifter

Forskning med molekylärbiologisk och morfologisk inriktning för att studera uttryck av glycogenin i human vävnad både på RNA och protein nivå inkluderande qPCR, immunhistokemi och western blot. För studier av mitokondriella sjudomar appliceras dissektion av enstaka celler från kryostatsnitt. Även cellodling kan bli aktuellt. Deltagande som lärare i våra utbildningsprogram kommer att ingå.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom relevant ämnesområde. Dokumenterad skicklighet i tekniker som appliceras i studierna såsom DNA/RNA extraktion, protein extraktion, western blot, q-PCR, immunhistokemi, cellodling, transfektion samt kryostat snittning och dissektion av enstaka muskelceller.

Särskilt meriterande är erfarenhet av forskning kring glycogenin och muskelsjukdomar och ämneskompetens inom området muskelsjukdomar. Erfarenhet av arbete med human muskelvävnad är nödvändig kompetens liksom erfarenhet och kompetens i kryostatsnittning och dissektion av enstaka muskelceller. Dokumenterad undervisningserfarenhet är en tungt vägande merit.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad, 1 år, med placering på institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta seniorforskare Anders Oldfors. Telefon: 031- 3422084, e-post: anders.oldfors@pathology.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ansökan ska innehålla:

- Kopia på bevis för doktorsexamen

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.