Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Patologi är läran om sjukdomars orsaker och organförändringarna. Inom anställningen skall studier bedrivas på metabola muskelsjukdomar inom gruppen glycogenoser och mitokondriella sjudomar. Särskilt skall glycogenin studeras, som fungerar som primer för glykogensyntesen, samt effekten av mitokondriella mutationer på cellnivå.

Arbetsuppgifter

Forskning med molekylärbiologisk och morfologisk inriktning för att studera uttryck av glycogenin i human vävnad både på RNA och protein nivå inkluderande qPCR, immunhistokemi och western blot. För studier av mitokondriella sjudomar appliceras dissektion av enstaka celler från kryostatsnitt. Även cellodling kan bli aktuellt. Deltagande som lärare i våra utbildningsprogram kommer att ingå.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom relevant ämnesområde. Dokumenterad skicklighet i tekniker som appliceras i studierna såsom DNA/RNA extraktion, protein extraktion, western blot, q-PCR, immunhistokemi, cellodling, transfektion samt kryostat snittning och dissektion av enstaka muskelceller.

Särskilt meriterande är erfarenhet av forskning kring glycogenin och muskelsjukdomar och ämneskompetens inom området muskelsjukdomar. Erfarenhet av arbete med human muskelvävnad är nödvändig kompetens liksom erfarenhet och kompetens i kryostatsnittning och dissektion av enstaka muskelceller. Dokumenterad undervisningserfarenhet är en tungt vägande merit.

Anställning

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad, 1 år, med placering på institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta seniorforskare Anders Oldfors. Telefon: 031- 3422084, e-post: anders.oldfors@pathology.gu.se  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ansökan ska innehålla:

- Kopia på bevis för doktorsexamen

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?