Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker/forskningsassistent

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Tjänsten avser arbete i en forskningsgrupp vid institutionen för biomedicin. Linda Johanssons grupp sysslar med struktur och funktion hos membranproteiner, framförallt G-proteinkopplade receptorer. Anställningen i denna grupp innebär arbete med flera olika tekniker inklusive molekylärbiologi, cellodling och proteinrening.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:

-Ansvar för laboratoriets organisation, inklusive inköp.

-Kloning (PCR, sekvensering).

-Odling av celler (främst eukaryota celler).

-Uttryck och rening av membranproteiner.

-Optimering av förhållanden för strukturbestämning.

Du kommer att ta del i laboratoriets organisation, utföra laborativa uppgifter, sammanställa och kategorisera data och ansvara för arkivering av prover.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetens. Det krävs att du har intresse av att lära dig nya metoder, arbeta självständigt och har goda kunskaper i engelska (tal och skrift). God samarbetsförmåga är också ett måste. Erfarenhet av tidigare forskningsarbete är inte ett krav men en fördel. God initiativförmåga och drivkraft krävs samt viss flexibilitet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 2 år med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Forskare Linda Johansson, tel: 031-786 3461, e-post: linda.johansson.4@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation (utfärdad av Socialstyrelsen) för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så anställs man istället som forskningsassistent.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?