Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker/forskningsassistent

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 Mkr i omsättning.

Tjänsten avser arbete i en forskningsgrupp vid institutionen för biomedicin. Linda Johanssons grupp sysslar med struktur och funktion hos membranproteiner, framförallt G-proteinkopplade receptorer. Anställningen i denna grupp innebär arbete med flera olika tekniker inklusive molekylärbiologi, cellodling och proteinrening.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:

-Ansvar för laboratoriets organisation, inklusive inköp.

-Kloning (PCR, sekvensering).

-Odling av celler (främst eukaryota celler).

-Uttryck och rening av membranproteiner.

-Optimering av förhållanden för strukturbestämning.

Du kommer att ta del i laboratoriets organisation, utföra laborativa uppgifter, sammanställa och kategorisera data och ansvara för arkivering av prover.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetens. Det krävs att du har intresse av att lära dig nya metoder, arbeta självständigt och har goda kunskaper i engelska (tal och skrift). God samarbetsförmåga är också ett måste. Erfarenhet av tidigare forskningsarbete är inte ett krav men en fördel. God initiativförmåga och drivkraft krävs samt viss flexibilitet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 2 år med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Forskare Linda Johansson, tel: 031-786 3461, e-post: linda.johansson.4@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation (utfärdad av Socialstyrelsen) för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så anställs man istället som forskningsassistent.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.