Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i systembiologi

Vid institutionen för Matematiska Vetenskaper bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från teoretisk till tillämpad matematik, samt matematisk statistik. Institutionen är en viktig partner för såväl andra vetenskaper, som i industriprojekt. Vi bidrar på ett betydande sätt till samhällsnytta genom omfattande undervisning.  Arbetsmiljön är stödjande, kreativ och internationell med ett ständigt flöde av internationella gäster.

Cvijovic lab tillhör till avdelningen för Tillämpad Matematik och Matematisk Statistik, med inriktning mot systembiologi.  Vår grupp fokuserar på utveckling av matematiska modeller för att bättre förstå åldersrelaterade biologiska processer i encelliga organismer. Arbetet är mycket tvärvetenskapligt med nära samarbete med en rad experimentella forskningsgrupper inom andra områden.

Arbetsuppgifter

Den framgångsrika kandidaten kommer huvudsakligen att arbeta med utveckling av bulk-surface typ av modeller för cellpolarisering och dess inverkan på åldrande i jäst.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen i tillämpad matematik eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.  Den framgångsrika kandidaten förväntas vara lätt att samarbeta med andra forskare inom ett större team med hög kapacitet att organisera och leda projekt. Dokumenterad erfarenhet (t.ex. i publikationer) i reaktionsdiffusions- och bulk-surface modeller samt modellutveckling, analys, selektion och simuleringar och jästsystembiologi krävs. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Flytande i engelska förväntas liksom erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga team.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 3 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för matematiska vetenskaper, Göteborg
Tillträde: 15 augusti, 2020

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annika Lang, Enhetschef

annika.lang@chalmers.se

Universitetslektor Marija Cvijovic

marija.cvijovic@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-14

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.