Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomiadministratör

Göteborgs universitetsbibliotek består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar och svarar i första hand för informationsförmedling vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda och en omsättning på drygt 230 mkr. Bibliotekets administration är samlad till en gemensam administrativ enhet, Bibliotekskansliet, som består av stödfunktioner för bl.a. ekonomi, personal, vaktmästeri och lokalsamordning. I ekonomistödsfunktionen ingår tre personer som hanterar alla typer av ekonomiadministration vid universitetsbiblioteket.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som ekonomiadministratör ingår i huvudsak löpande ekonomihantering som fakturahantering (kund- och leverantörsreskontra), in- och utbetalningar, anläggningsregistreringar, omföringar och delaktighet vid bokslut. Dessutom ingår resebeställningar och hantering av reseräkningar.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå och flera års erfarenhet av ekonomiarbete med ovan nämnda arbetsuppgifter. Erfarenhet av universitetets administrativa system som Agresso och Primula är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel, samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

I din roll som ekonomiadministratör kommer du att arbeta både självständigt, tillsammans med kansliets ekonomer och nära verksamheten. Vi söker en utåtriktad person som har lätt för att samarbeta och har ett serviceinriktat arbetssätt. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på noggrannhet, god planeringsförmåga, förmåga att arbeta självständigt samt förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Vikariat från den 1 oktober 2020 till den 31 juli 2021 eller tills ordinarie befattningshavare är åter i full tjänst.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Håkan Carlsson, Kanslichef 031-786 51 35

Katarina Gustafsson, Ekonomicontroller 031-786 17 42

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-08

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.