Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare fjärranalys av drönarbilder på marina habitat

Arbetsuppgifter

Institutionen för marina vetenskaper söker en forskare för arbete inom forskningsprojektet National mapping and monitoring of shallow-water coastal habitats in Sweden using remote sensing methods som ingår i forskningsprogrammet ZORRO (se www.gu.se/zorro för mer information).

Arbetet består av att använda och utveckla statistiska bildanalysmetoder för att klassificera olika typer av grunda marina habitat från drönarbilder. Bland arbetsuppgifterna ingår att i samarbete med kollegor inom forskningsgruppen vid Göteborgs universitet, Länsstyrelsen i Västerbotten och Kalmar att utveckla och ta fram en metodbeskrivning för bildanalys av ålgräs och annan vegetation från drönarbilder för skattning av habitatens areella utbredning, samt att i en workshop praktiskt demonstrera och lära ut dessa metoder till projektmedlemmarna. Vidare ingår det att använda framtagna metoder för att analysera insamlade drönar bilder under 2020.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i biologi, eller motsvarande, liksom goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Dokumenterat goda kunskaper om och erfarenhet av fjärranalys av undervattensvegetation från drönarbilder och satellitbilder är ett krav. Ett krav är också dokumenterat goda kunskaper att arbeta med ArcGIS, samt erfarenhet av multivariat bildanalys i form av maskininlärning (t ex support vector machine). Starkt meriterande är praktisk erfarenhet av fjärranalys av areell utbredning av just ålgräs, samt kunskap om ålgräsutbredning i svenska vatten.

Kontaktperson:

Per Moksnes

e-mail: per.moksnes@marine.gu.se

Anställning:

Anställningsform: Timanställning under perioden maj till december 2020
Omfattning: Upp till 500 timmar
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Tillträde: Snarast

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-05-29

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.