Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare inom statistisk fysik

Institutionen för fysik vid Göteborgs universitet är lokaliserad i moderna lokaler på Chalmersområdet i Johanneberg och har cirka 80 medarbetare. Kommunikationsmöjligheterna är goda, både nationellt och internationellt. Forskningen är fokuserad inom ämnena atom- och molekylfysik, den kondenserade materiens fysik, spinntronik, komplexa system samt biofysik och genomförs i en internationell miljö med omfattande nationella och internationella samarbeten. Utbildningen på institutionen inkluderar undervisning på kandidat- och mastersprogram i fysik, fysik på lärarutbildningar och kurser i fysik som riktar sig till allmänheten. Fysikcentrum i Göteborg, ett nära samarbete med fyra andra institutioner inom den naturvetenskapliga fakulteten och Chalmers tekniska högskola, skapar en innovativ miljö för alla institutionens forskare och studenter.

Arbetsuppgifter

Denna anställning är kopplad till projektet Bottlenecks for particle growth in turbulent aerosols som finansieras av Knut och Alice Wallenbergs (KAW) stiftelse. Syftet med forskningen är att förstå och modellera hur små partiklar i turbulenta flöden växer i storlek.

Anställningen innebär att bedriva teoretisk forskning inom KAW-projektet och bidra till projektets mål genom att förbättra och analysera statistiska modellsystem som beskriver dynamiken hos turbulenta aerosoler. Därutöver skall den sökande utveckla ett samarbete inom STINT projektet Active particles in wall turbulence.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av analys av statistiska modellsystem för turbulenta aerosoler med matematiska metoder (störningsteori, asymptotiska metoder), dokumenterad genom vetenskapliga publikationer i refereegranskade vetenskapliga tidningar.

Det krävs en svensk doktorsexamen inom relevant ämne, eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen för att kunna anställas som forskare inom området statistisk fysik.

Bedömningen av ansökningar kommer i första hand att grundas på vetenskaplig skicklighet. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid den vetenskapliga kompetensen som är relevant för KAW-projektet: i första hand erfarenhet av analys av statistiska modellsystem för turbulenta aerosoler med matematiska metoder (störningsteori, asymptotiska metoder).

Vid helhetsbedömningen av ansökan kommer hänsyn tas till skicklighet och utvecklingspotential i fysik, och förmåga att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på institutionen.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad anställning under 6 månader med en omfattning på 100 % med placering vid institutionen för fysik, Göteborgs universitet. Tillträde för anställningen är 1 augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Bedömningen av ansökningar kommer i första hand att grundas på vetenskaplig skicklighet. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid den vetenskapliga kompetensen som är relevant för KAW-projektet. Vid helhetsbedömningen av ansökan kommer hänsyn tas till skicklighet och utvecklingspotential i fysik, och förmåga att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på institutionen.

Intervjuer kommer att genomföras.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Professor Bernhard Mehlig, +46 734 200 988, bernhard.mehlig@physics.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:
- Personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
- Forskningsplan (max två A4 sidor)

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-09

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?