Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor inom vårdvetenskap

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa är nationellt och internationellt ledande inom personcentrerad vård vilket genomsyrar såväl utbildning, forskning som innovation. Institutionen är sektionsvis organiserad i form av akademiska miljöer vilket utgörs av tvärvetenskapliga profilområden: Vård vid långvariga tillstånd; Livssammanhang och hälsofrämjande vård; Diagnostik och vård vid akuta och kritiska tillstånd samt Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner.  Institutionens administrativa personal är organiserad i en administrativ enhet. I de akademiska miljöerna integreras den samlade kompetensen i syfte att främja kvalitet i utbildning, forskning och samverkan. Vid institutionen bedrivs professionsutbildningar till sjuksköterska, röntgensjuksköterska, barnmorska och specialistsjuksköterska. En centrumbildning finns vid institutionen, Centrum för personcentrerad vård (GPCC).

För mer information om institutionen för vårdvetenskap och hälsa besök www.caresci.gu.se

 

Vi söker en Postdoktor inom vårdvetenskap. Anställningen som postdoktor finansieras i sin helhet av Stiftelsen Anna Ahrenbergs Fond. 

Ämnesbeskrivning

Vårdvetenskap fokuserar på människans upplevelser och erfarenheter i samband med ohälsa, sjukdom och lidande. Dels i samband med återhämtning, bevarande och befrämjande av hälsa och dels i relation till den biologiska kroppen och sociokulturella strukturer. Inom vårdforskning är människans lärande centralt liksom hur vård organiseras.

Arbetsuppgifter

Anställningen ger innehavaren möjlighet att fritt utforma, fördjupa och vidareutveckla sina vetenskapliga kunskaper och färdigheter inom forskningsområdet vårdvetenskap. Arbetsuppgifterna fördelas mellan egen forskning om 80 % och undervisning om 20 %. I den pedagogiska meriteringen erbjuds kompetensutveckling, såsom högskolepedagogiska kurser.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställningen som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag. Den som avlagt examen tidigare kan dock komma i fråga om särskilda skäl föreligger (såsom ledighet på grund av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, vissa förtroendeuppdrag, föräldraledighet eller liknande omständigheter). Åberopas särskilda skäl ska dessa styrkas i ansökan.  

Bedömningsgrund

Ansökningarna kommer att bedömas utifrån vetenskaplig skicklighet. Vid bedömningen av vetenskaplig skicklighet läggs särskild vikt vid kvalitén på utförd forskning inom vårdvetenskap, eller näraliggande område. Vilket i första hand dokumenteras genom doktorsavhandlingen och åberopade publikationer.

 

Särskild vikt kommer vidare att läggas vid projektplanens kvalitet och dess genomförbarhet på två år. För att kunna erbjuda en ändamålsenlig forskningsmiljö är det till fördel om föreslaget projekt passar in i institutionens pågående forskningsområden, se https://caresci.gu.se/forskning. Vi ser gärna att sökande har disputerat vid annan institution eller lärosäte.

 

Dokumenterad delaktighet i nationella och internationella forskarnätverk är meriterande.

 

För anställning kommer den sökande att väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet inom ämnesområdet för anställningen, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

 

Goda kunskaper i engelska både i tal och i skrift är ett krav. Personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga (både internt och externt), flexibilitet likväl att självständigt fullfölja egna arbetsuppgifter kommer att beaktas vid bedömning av lämpligheten för anställningen.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 24 månader med tjänsteomfattning 100% med placering tills vidare vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Prefekt Karin Ahlberg, karin.ahlberg@fhs.gu.se, 031-786 6090 eller

T f viceprefekt för forskning Per-Arne Svensson, per-arne.svensson@medic.gu.se, 0733-828386

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla förutom cv, intyg och personligt brev, en redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning över de (max) 5 vetenskapliga arbeten som åberopas, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet. De åberopade vetenskapliga skrifterna bifogas digitalt, eller skickas till institutionen.

Ansökan ska därtill innehålla en projektplan - en beskrivning (max 3 sidor), vilken ska innehålla syfte och mål, teoretiska utgångpunkter, metod samt tidplan för ett genomförande på 2 år.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-04-30.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?