Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i fysioterapi

Sektionen för hälsa och rehabilitering har ansvar för utbildning och forskning inom arbetsterapi, fysioterapi, logopedi och audiologi. Sektionen syftar till att bedriva sin verksamhet med mycket hög kvalitet. Fysioterapeutprogrammet bedriver utbildning på kandidat-, magister/ master- och forskarutbildningsnivå. Utbildning och forskning sker i nära samverkan med sjukvård. Fysioterapeutprogrammet har en aktiv utbildnings- och forskarmiljö med vision om att utvecklas ytterligare.

Fysioterapi

Ämnesbeskrivning

Fysioterapi omfattar kunskaper om och studier av människan i rörelse och på vilket sätt rörelse, medvetenhet om kropp och rörelse, vanor och livsmönster påverkar människans hälsa.

Arbetsuppgifter

Vid anställning som universitetslektor vid enheten för fysioterapi vid Göteborgs universitet ingår i arbetsuppgifterna undervisning och handledning inom utbildning på grundnivå, avancerad niva och forskarnivå. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration samt handledning av studenter på alla utbildningsnivåer. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i institutionens verksamhet genom bl.a. administrativa uppdrag i kommitteer, följa utvecklingen inom det egna ämnet och samhällsutvecklingen i övrigt. Även att aktivt kunna bedriva forskning inom området och aktivt söka externa medel.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Sökande ska ha avlagd doktorsexamen och visad pedagogisk skicklighet. Även legitimation som sjukgymnast/fysioterapeut och ha klinisk erfarenhet inom fysioterapi är krav.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Pedagogisk skicklighet och vetenskaplig skicklighet viktas lika och därefter god klinisk skicklighet. Utöver dessa tre områden kommer även erfarenhet från förtroende- och ledningsuppdrag samt förmåga till samarbete tas i beaktan.

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten läggs vikt vid erfarenhet av kursansvar, planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt pedagogiskt utvecklingsarbete. Vid bedömning av vetenskaplig skicklighet kommer särskild vikt läggas vid patientnära forskning inom huvudområdet fysioterapi. Det är meriterande med doktorandhandledning.

Det är meriterande att ha genomgått högskolepedagogisk utbildning. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under det första anställningsåret.

Vid bedömning av klinisk skicklighet läggs vikt vid klinisk erfarenhet, utveckling av kliniskt arbete samt implementering av forskning i klinik. Meriterande är om den sökande innehar klinisk erfarenhet inom primärvård och/ eller mental hälsa utifrån att dessa områden ökar i samhället och områden där fysioterapeuter är en viktig profession i rehabiliteringen.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 %, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi.

Sektionschef, Kristina Holmgren, 031-786 57 26, kristina.holmgren@neuro.gu.se
Programansvarig, Eva Holmgren, 031-786 57 63, eva.holmgren@neuro.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Legitimation som fysioterapeut/sjukgymnast
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2020/296 till:

Felicia Bigot Klinteberg
Sahlgrenska akademin
HR-avd

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-18

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.