Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i miljöekonomi

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 500 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - samt fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har cirka 100 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och har idag cirka 800 studenter registrerade på institutionens kurser och program.
Institutionen erbjuder en samhällsengagerad internationell forskningsmiljö med forskare och medarbetare från ett stort antal länder. Här samlas en mångfald av forskare varav flera är internationellt kända ekonomer och högkvalitativ forskning står i fokus. De starkaste forskningsområdena är arbetsmarknadsekonomi, hälsoekonomi, beteendeekonomi, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och finansiell ekonomi. Mer information om institutionen hittar du på vår hemsida www.economics.gu.se.

Enheten för miljöekonomi vid institutionen för nationalekonomi med statistik söker en postdoktor i miljöekonomi för en tvåårig anställning. Enheten för miljöekonomi är en spännande och dynamisk forskargrupp med ett stort antal forskningsprojekt kring miljö och naturresurser. Vår forskning fokuserar på design av styrmedel och miljövärdering. Vi har ett nära samarbete med beteende- och utvecklingsekonomi samt experimentell ekonomi.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår främst forskning. Den sökande förväntas bedriva forskning inom miljöekonomi, med fokus på empirisk utvärdering av ekologisk kompensation. I synnerhet förväntas kandidaten att samla in och analysera data från befintliga databaser för att identifiera viktiga faktorer för prestandan av ekologiska kompensationer runt om i världen. Anställningen finansieras av tvärvetenskapliga forskningsprogrammet BECC, som fokuserar på klimatförändringar, särskilt skogsbruk och markanvändning. Den sökande förväntas också aktivt delta i det löpande arbetet inom BECC (http://www.becc.lu.se/) såsom att delta i forskningsmöten, seminarier och konferenser. Vi förväntar oss att kandidaten ska sikta på publicering i ledande eller högt rankade tidskrifter.

Det kommer att finnas tillgängliga medel för resor, kortare besök på andra institutioner, samt medel för att genomföra empiriska studier, men den sökande bör också sträva efter att utveckla externa forskningsansökningar.

Kvalifikationer

Behörighet för anställning som postdoktor finns angivna i Göteborgs universitets egen anställningsordning för lärare (diarienummer V 2018/1161). Sökande ska ha avlagt doktorsexamen i nationalekonomi. I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång.

Tidigare forskning inom empirisk utvärdering av miljöstyrmedel inom biologisk mångfald, maskininlärning och beräkningslingvistik är meriterande. Vid anställning ska den sökande väljas efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, och den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen kommer att anställas. Den sökandes forskningspotential kommer att vara det viktigaste kriteriet, där stor vikt fästs vid graden av progression och framåtsyftning i forskningen. Den sökandes personliga egenskaper i att kunna samarbeta internt, externt och tvärvetenskapligt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. Vikt fästs även vid internationell utbildning och erfarenhet.

För tjänsten krävs goda språkkunskaper i engelska, i både tal och skrift.

Anställning

Befattningen som postdoktor syftar till att ge nyblivna doktorer möjlighet att befästa och vidareutveckla sina vetenskapliga färdigheter.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning som postdoktor under 2 år med en omfattning om 100 % med placering vid institutionen för nationalekonomi med statistik, Göteborgs universitet. Tillträde för anställningen är september 2020.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Universitetslektor Jessica Coria, +46 31 786 4867, Jessica.Coria@economics.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Bifoga i ansökan:

• Meritförteckning/CV och personuppgifter
  • Utbildningsbevis och/eller betyg
  • Avsiktsförklaring på max två sidor där den sökande belyser hur han/hon vill arbeta om han/hon får anställningen
  • Redogörelse för vetenskapliga meriter, innehållande en kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet m.m.
  • Ett representativt och nyligen producerat vetenskapligt arbete.
  • Två rekommendationsbrev ska sändas direkt till Jessica.Coria@economics.gu.se av den som ger referensen. Mailet ska namnges med ärendenummer PAR 2020/215

Ytterligare information kan komma att efterfrågas.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-04-30

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.