Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Tekniker till vår textila tryckverkstad

Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren ett förändringsprojekt med syfte att skapa en attraktiv utbildnings-, forsknings- och arbetsmiljö för framtida studenter, medarbetare och samarbetspartners. HDK-Valand bedriver utbildning och forskning inom design, film, foto, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning. Vi utbildar också lärare inom bild och slöjd. Här arbetar vi i en dynamisk och tvärkonstnärlig miljö som bidrar till nyskapande arbetssätt och nya konstnärliga forskningsfält. Den unika ämnesbredden ger studenter och medarbetare möjlighet att utvecklas och berikas i mötet med de andra ämnena.

Besök gärna vår hemsida för mer information: https://hdk-valand.gu.se/

Tryckverkstaden på HDK-Valand är en verkstad för konstnärligt arbete där studenterna arbetar experimentellt med färg och material för att nå olika utryck. Verkstaden är utrustad med med färgblandningskök med pigment och reaktivfärg, mörkrum för rambeskiktning och orginalöverföring, digitaltryck med reaktivfärg, thermo- och ångfixering, tvättrum samt tygförsäljning. Det finns stora tryckbord där man kan arbeta med unika tryckta bilder, experimentellt med hantverksmässiga tekniker samt rapporterade mönster. Verkstaden tillhandahåller små och stora ramar som fungerar både för tyg och papper samt ett papperstryckbord med vacuum.

Tjänsten är placerad i vår tekniska enhet där vi arbetar kollegialt i de konstnärliga verkstäder som finns på HDK-Valand. I samarbete med en annan tekniker i textiltrycket kommer du att arbeta med att handleda studenter från samtliga utbildningar inom HDK-Valand samt att underhålla och utveckla den tekniska utrustningen.

Arbetsuppgifter

Arbetet som tekniker i textila tryckverkstaden innebär en kombination av tekniskt, pedagogiskt, konstnärligt och administrativt arbete. Studenterna får instruktion och handledning av tekniker för att självständigt kunna arbeta med utrustning och instruktioner i sitt gestaltande arbete. Huvudsakliga teknikområden är screentryck med reaktivfärg och pigmentfärg på textil, papper och andra material, Textil materiallära, färglära, digitaltryck med reaktivfärg.

I samråd med kursansvarig lärare ansvarar du för teknikintroduktion i kurser, vilket innebär att du kommer att ansvara för studenternas behörighet till verkstäder och utrustning. Du kommer att ha hand om inköp av verktyg, maskiner, material och utrustning samt ansvara för materialförråd och försäljning av material till studenterna.

Tillsammans med övriga tekniker ser du till att ordnings- och säkerhetsregler uppdateras och blir kända av dem som arbetar i verkstäderna.

HDK-Valand planerar för nya lokaler 2026 vilket innebär att du förväntas delta i utvecklingsarbete av den tekniska verksamheten i sin helhet, likväl som utveckling av den textila inriktningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med stor skicklighet och kapacitet kan utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du har konstnärlig och/eller design yrkesbakgrund och har erfarenhet av att handleda och instruera i material, metoder och tekniker relevanta för det textila tryck området. Då säkerhet och arbetsmiljö är centralt i samtliga HDK-Valands verkstäder förväntas du ha kompetens och intresse för dessa arbetsuppgifter. Det är därför meriterande med arbetslivserfarenhet av säkerhet- och arbetsmiljöfrågor och där särskilt inom kemikaliehanteringsområdet. Du är självklart serviceinriktad och initiativrik samt kan förmedla och beskriva teknik och funktioner på ett enkelt sätt för personer med olika bakgrund och behov. Du ska med lätthet och med god systematik ha förmågan att dokumentera och följa upp ovan beskrivna administrativa uppgifter i digitala verktyg.

Du kommer att dela verkstadsansvaret med ytterligare en tekniker och då du kommer vara en samarbetspartner för arbetslag som arbetar inom olika delar av den konstnärliga fakulteten, är det viktigt att du har förmåga att samarbeta och är öppen för nya idéer och ha förmågan att prioritera olika parters önskemål/behov.

 

Du förväntas ha följande kvalifikationer:

- Utbildning på lägst gymnasienivå eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren

- Erfarenhet och support av teknisk utrustning för screenramtillverkning och screentryck på framförallt textil men även andra material, textilfärghantering och efterbearbetning av tryckt material.

- Erfarenhet av handledning av studenter, eller likvärdig kunskap

- Mycket god textil materialkännedom

- Mycket god erfarenhet av pigmentfärg och reaktivfärg.

- Kunskaper i digital bildbehandling   (vi använder främst photoshop, illustrattor och indesign)

- Konstnärlig kompetens

- God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska

- Utvecklad servicekänsla, ansvarskänsla och noggrannhet

 

Utöver ovanstående kvalifikationskrav är det meriterande med:

- Erfarenhet digitaltryck i konstnärlig kontext.

- Kunskaper i färglära.

Då säkerhet och arbetsmiljö är centralt i samtliga HDK:s verkstäder förväntas du ha kompetens och intresse för dessa arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och dina förutsättningar till att bli en del i teknikerarbetslaget. Vi ser gärna att du har konstnärlig och/eller designinriktad bakgrund. Då du kommer möta många studenter med olika nationaliteter förväntas du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på 70% med placering tills vidare vid HDK-Valand

Tillträdesdatum: 20200801 eller enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Mathias Aderby, teknisk chef 031-786 58 67

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-06

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?