Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i Biomaterialforskning

Avdelningen för biomaterialvetenskap har en internationellt ledande position inom området vävnadsförankring av implantat och proteser. Kunskap om mekanismer för integration av implantat i vävnad respektive förlust av integration är viktigt för att kunna utveckla nya implantat för klinisk användning. Forskning sker i samarbetsprojekt med svenska och internationella universitet och företag. Avdelningen driver flera projekt i samarbete med kliniska kollegor och materialexperter. Exempel på dessa är studier av mekanismer för osteoinduktion av biokeramer (projekt finansierade av VR och Stiftelsen för Strategisk Forskning), cell-material och cell-cell interaktioner (strategiska medel tillsammans med Chalmers) samt osseointegrerade amputationsproteser (Sahlgrenska universitetssjukhuset).

Ämne

Biomaterialforskning

Ämnesbeskrivning

Vi söker en postdoktor i biomaterialforskning med inriktning på benregeneration för studier av samspelet mellan material och celler.

Arbetsuppgifter

Experimentella studier avseende betydelsen av specifika materialegenskaper för stamcellers differentiering, bencellers aktivitet och benbildande förmåga. I arbetet ingår detaljerade studier av mekanismer för cell-cell kommunikation. I uppgifterna ingår planering och genomförande av experimentella studier med efterföljande biologiska analyser, tolkning av data, utbyte med materialvetenskaplig expertis samt vetenskapliga rapporter och kommunikation med omgivande samhälle.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Valda kandidater för denna anställning har en doktorsexamen inom ett område som är relevant för anställningen och som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Övriga krav är kunskap om biomaterial, morfologiska och cell och molekylärbiologiska tekniker. Erfarenhet i cell och molekylärbiologi, i synnerhet qPCR, erfordras. Kunskap och erfarenhet av interaktioner mellan materialytor, mesenkymala stamceller och extracellulära vesikler är meriterande. Vi förutsätter att sökanden behärskar författandet av engelsk vetenskaplig text samt har goda kommunikativa egenskaper med engelska språket (muntligt och skriftligt).

Vid utvärdering av sökanden kommer forskningsfärdigheter inom det relevanta forskningsområdet att särskilt betonas.

Sökanden förutsätts arbeta både självständigt och i team. Noggrannhet samt förmågan att samarbeta och att ta egna initiativ är viktiga egenskaper.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 24 månader, med placering vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för Biomatrialvetenskaper. Tillträde: 2020-04-01

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor, Peter Thomsen på telefon; +46 (0)705255554 eller e-post; peter.thomsen@biomaterials.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Sökanden ombeds att bifoga en beskrivning av egna, framtida forskningsambitioner (max 2 A4 sidor) i tillägg till CV och Publikationslista. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-04

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?