Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 MSEK i omsättning.

Arbetsuppgifter

Projektet inriktas på att utreda hur signaltransduktion genom MAPK systemet i jäst påverkar cellens vesikeltransport och protein homeostasi. Speciellt intresse tillägnas hur MAPK påverkar aggregering avfelveckade proteiner, vesikeltransport av felveckade proteiner via COPII till cellens säten för kvalitetskontroll, samt nedärvning av proteinaggregat under celldelning. Vidare ämnar projektet klargöra hur cellulärt åldrande påverkar MAPK aktivitet och vilka konsekvenser det, i sin tur, har för uppbyggnad av cytotoxiska proteinaggregat, inklusive modellproteiner för humana neurologiska sjuldomar, i gamla celler.

Tjänsten består av forskning och forskarhandledning. I projektet ingår djupgående molekylär, genetisk, och biokemisk analys av jästceller. Vidare inriktas en stor del av arbetet på mikroskopi, mikrofluidik, encells-analys, och konstruktioner av nya jäststammar lämpade för mikroskopisk analys av protein aggregering.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämesområde. Vi riktar vi oss till den som har en gedigen meritering och kunskap inom jäst (Saccharomyces cerevisiae) molekylärbiologi, inklusive genetik och konstruktion av nya jäststammar. Vidare skall den sökande kunna uppvisa meritering inom mikroskopi och mikrofluidik. Dokumenterad erfarenhet genom publicerade originalartiklar gällande jästcellers MAPK signalering, Syntaxin 5-beoroende vesikeltransport, och protein homeostasi anses fördelaktigt.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad heltid, 13 månader. Med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Thomas Nyström, Tfn: 031-7862582 , E-post: thomas.nystrom@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.