Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forskare, med placering vid sektionen för psykiatri och neurokemi.

En biträdande forskare sökes till Gillbergcentrum för forskning om ätproblem i barndomen och Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID). Gillbergcentrums uppdrag är att bedriva forskning samt utveckling och etablering av nya undersöknings-, utrednings- och behandlingsmetoder inom neuropsykiatri och utvecklingsneurologi främst gällande områdena autism, ADHD, trotssyndrom (ODD), uppförandestörning (CD), anorexia nervosa och andra ätstörningar, intellektuell funktionsnedsättning, språkstörningar, specifika inlärningssvårigheter/dyslexi, DCD, epilepsi, cerebral pares och andra så kallade ESSENCE (Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Clinical Examinations).

Vi söker nu en biträdande forskare till projektet Undvikande/restriktiv ätstörning och andra födorelaterade problem i barndomen: japanska och svenska befolkningsstudier av förekomst, neuropsykiatrisk komorbiditet och prognos (ARFID projektet, finansierat av Vetenskapsrådet och the Japan Society for the Promotion of Science).

Arbetsuppgifter

Arbetet som biträdande forskare i ARFID projektet kommer innebära att koordinera en befolkningsbaserad studie för att testa användningen av ett nyutvecklat frågeformulär om ätproblem i barndomen på ett antal barnavårdscentraler (BVC) i Sverige. I arbetsuppgifterna ingår dels att etablera och följa upp kontakten med BVC, planera möten med BVC och på dessa möten presentera studien och forskning inom ätstörningar/neuropsykiatri, såsom koordinera och följa upp datainsamlingen.

I arbetsuppgifterna ingår också att samordna översättningen av forskningsmaterial till arabiska, persiska, kurdiska, polska, somaliska, och serbo-kroatiska, samt administrativa uppgifter.

Den biträdande forskaren kommer bli involverad i alla pågående processer i studien. Arbetstiderna är mestadels flexibla och arbetet sker i samarbete med en doktorand och flera seniora forskare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Psykologexamen alternativt en Bachelor och Masterexamen i psykologi med dokumenterad erfarenhet av forskningsprojekt inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och utvecklingsavvikelser (t.ex. i form av kandidatuppsats och/eller masteruppsats). Utbildning/erfarenhet inom näringslära och/eller födointagsproblematik, samt praktisk erfarenhet med arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller ätstörningar är meritande. Det är en fördel om den sökande har erfarenhet med arbete som forskningskoordinator eller forskningsassistent. Den sökande ska behärska både svenska och engelska flytande i tal och skrift. Kunskap av ett ytterligare språk (arabiska, persiska, kurdiska, polska, somaliska, eller serbo-kroatiska) är meritande eftersom det skulle vara till nytta vid översättningen av forskningsmaterial.

Positionen kräver god förmåga till struktur, noggrannhet, och planering, samt förutsätter bekvämlighet i att kommunicera med forskningspersonerna och diverse samarbetspartner inklusive kontakter med vårdpersonal och och/eller deras vårdnadshavare. För att kunna hålla informationsmöten om studien krävs också en god tvärdisciplinär kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och ätstörningar inklusive ARFID. Erfarenhet av administrativt jobb är en fördel, då du kommer att bistå med administrativ hjälp och informera om forsknings- och utvecklingsarbete i kontakter med vården, myndigheter och organisationer. Du bör kunna arbeta självständigt såväl som i grupp. Även social förmåga och samarbetsförmåga är mycket viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 1 år och 8 månader, med omfattning 50% av heltid, och är placerad vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

För information om anställningen kontakta forskningsadministratör Ingrid Vinsa, tfn;+46 (0)31 342 59 70, e-post; ingrid.vinsa@gnc.gu.se eller professor/sektionschef Henrik Zetterberg, tfn; +46 (0)768 672647, e-post; henrik.zetterberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-03

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.