Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forskare i neurofysiolgi, med placering vid sektionen för fysiologi. 

Tjänsten finansieras av ett anslag från Vetenskaprådet. Syftet med projektet är att studera den mänskliga känselns perifera och centralnervösa neuronala mekansimer. Det syftar även mot att utveckla nya metoder för att restituera känsel i en handprotes för patienter med hand- eller armamputationer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att bidraga till ett forskningsprojekt som fokuserar på att 1) studera den mänskliga känselns signalering med s.k. mikroneurografi, 2) studera känselns centrala bearbetning med experimentell EEG och MEG, 3) medverka i samarbeten med externa forskargrupper med forskning som syftar till att återskapa känselförnimmelser för patienter som använder en handprotes efter amputationsskador.

Kvalifikationer

Grundutbildning inom ett relevant ämnesområde som medicinsk vetenskap, neurovetenskap- eller kognitionsvetenskap, psykologi eller motsvarande ämne är ett krav. Erfarenhet av human experiementell forskning med signalregistrering är förtjänstfullt. Meriterande är erfarenhet av programmering i Matlab och andra system för datorbaserad signalanalys och styrning av laboratoriutrustning. Meriterande är även stark personlig drivkraft, god samarbetsförmåga samt goda kunskaper i engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 4 månader, 100% med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Johan Wessberg, tfn;031-786 3506, e-post;johan.wessberg@gu.se eller universitetslektor/sektionschef, tfn;031-786 35 07, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-03-03.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?