Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forskare i neurofysiolgi, med placering vid sektionen för fysiologi.

Tjänsten finansieras av ett anslag från Vetenskaprådet. Syftet med projektet är att studera den mänskliga känselns perifera och centralnervösa neuronala mekansimer. Det syftar även mot att utveckla nya metoder för att restituera känsel i en handprotes för patienter med hand- eller armamputationer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att bidraga till ett forskningsprojekt som fokuserar på att 1) studera den mänskliga känselns signalering med s.k. mikroneurografi, 2) studera känselns centrala bearbetning med experimentell EEG och MEG, 3) medverka i samarbeten med externa forskargrupper med forskning som syftar till att återskapa känselförnimmelser för patienter som använder en handprotes efter amputationsskador.

Kvalifikationer

Grundutbildning inom ett relevant ämnesområde som medicinsk vetenskap, neurovetenskap- eller kognitionsvetenskap, psykologi eller motsvarande ämne är ett krav. Erfarenhet av human experiementell forskning med signalregistrering är förtjänstfullt. Meriterande är erfarenhet av programmering i Matlab och andra system för datorbaserad signalanalys och styrning av laboratoriutrustning. Meriterande är även stark personlig drivkraft, god samarbetsförmåga samt goda kunskaper i engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 4 månader, 100% med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Johan Wessberg, tfn;031-786 3506, e-post;johan.wessberg@gu.se eller universitetslektor/sektionschef, tfn;031-786 35 07, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-03-03.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.