Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Arbetsuppgifter

Den sökande kommer att arbeta självständigt och ha ett ledande ansvar för projekt inom forskningsgruppen. Den sökande skall utveckla ett forskningsfokus inom basala kemiska processer inom könshormonmetabolism och könshormoners interaktion med DNA.

Kvalifikationer

Sökande skall vara disputerad, helst inom ett kemiområde. Den sökande har med fördel en master inom farmaci eller motsvarande. Hög kompetens inom laborativt arbete är ett krav, inklusive basal kemisk analysteknik. Den sökande skall uppvisa en hög grad av självständighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader, omfattning 100%, med placering tills vidare vid institutionen för medicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/överläkare Åsa Tivesten, tel. 031-342 29 13, asa.tivesten@medic.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast:2020-03-03

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.