Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Dataansvarig till Statsvetenskapliga institutionen och GLD

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD), Svenska valforskningsprogrammet (SNES) och Centre for Collective Action Research, (CeCAR). Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda.

Forskningsprogrammet Governance and Local Development (GLD) leds av Professor Ellen Lust och ämnar förklara variation i samhällsstyrning och lokal utveckling för att främja människors välfärd globalt.

Just nu söker Statsvetenskapliga institutionen ytterligare kompetens till GLD’s datateam under 6 månader i en omfattning av heltid.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att implementera ett organisationssystem för material (datamängder, working papers, kartor, kodskript, blanketter och foton) som skapats och används av GLD. Andra uppdrag inkluderar formatering och modifiering av databaser.

Arbetet utförs i nära samarbete med GLDs team som består av ledaren för GLD, programsamordnaren, programstatistikern, forskare, doktorander, praktikanter och övriga i nätverk runt om i världen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med stor skicklighet och kapacitet kan utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Följande kvalifikationer krävs:

  • Du har en examen i informationsteknologi, datavetenskap, informationshantering, biblioteksvetenskap eller annat relevant ämne.
  • Du skall ha kunskap inom åtminstone ett programmeringsspråk, helst R eller Python.
  • Du skall ha omfattande kunskap om databashantering och metadata.

Följande kvalifikationer är meriterande, men är inget krav:

  • Erfarenhet av att arbeta med relationsdatabaser.
  • Erfarenhet av att arbeta med geodata och undersökningsdata.
  • Erfarenhet av att arbeta med känslig data.
  • Erfarenhet av att arbeta med flera olika datatyper (t.ex. csv, xml, kml).
  • Erfarenhet av att arbeta med datavisualisering.

För att lyckas i anställningen krävs att du har förmåga att samarbeta väl med en stor, rörlig och mångfaldig arbetsgrupp. Det krävs stor flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändrade prioriteringar i arbetet när det behövs. Du måste ha ett öga för detaljer, ha en god planerings- och organisationsförmåga och vara en problemlösare. Du har även mycket hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Då arbetsspråket är engelska krävs mycket goda kunskaper i engelska, både i tal- och skrift.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och den sökanden som anses vara bäst kvalificerad att genomföra och utveckla de arbetsuppgifter som beskrivs ovan kommer att utses till positionen.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning under 6 månader på heltid, med placering tills vidare vid Göteborgs universitets statsvetenskapliga institution. Tillträde snarast. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta
Professor Ellen Lust, telefon 031 786 6534, e-post: ellen.lust@gu.se  
eller administrativ chef Anna-Karin Ingelström, telefon 031-786 1190 e-post: anna-karin.ingelstrom@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast 25 mars

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?