Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vetenskaplig redaktör med inriktning på medicin

Välkommen till institutionen för medicin. Vår verksamhet sträcker sig över stora kunskapsområden, där vi bedriver framgångsrik forskning och utbildning, från molekyl till samhälle. Forskningen är experimentell, translationell och klinisk, inriktad på bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, fetma, reumatism, samhällsmedicin, folkhälsa och allergier. Läs mer om institutionen.

Nyckeln till framgång för vår forskning är vetenskapliga publikationer av hög kvalitet och beviljade forskningsansökningar. Vid institutionen finns idag en vetenskaplig redaktör som arbetar tillsammans med forskare för att förbättra publikationer och ansökningar. Institutionen rekryterar nu ytterligare en vetenskaplig redaktör för att upprätthålla den höga kvaliteten på vår engelskspråkiga vetenskapliga produktion.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som vetenskaplig redaktör omfattar huvudsakligen:

  • Att ge omfattande synpunkter och kommentarer, både ur ett vetenskapligt och språkligt perspektiv, på manuskript och ansökningar inför inlämning till tidskrifter och forskningsfinansiärer.
  • Att öka vetenskapliga texters genomslag och läsbarhet genom att identifiera bra textstruktur, optimera presentationen av data och använda ett tydligt, kortfattat och konsekvent språk.
  • Att granska dokument utifrån vetenskaplig noggrannhet och tydlighet.
  • Att ge forskare konstruktiv kritik i ett tidigt skede av skrivprocessen.
  • Att utbilda yngre och seniora forskare i vetenskapligt skrivande.

 Arbetsspråket är engelska.

Kvalifikationer

Den här anställningen som vetenskaplig redaktör kräver att du har en doktorsexamen eller motsvarande i ett medicinskt eller annat relevant ämnesområde. Omfattande erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter till publikationer och ansökningar eller av bearbetning av vetenskapliga texter krävs också. Dina språkkunskaper i engelska är utmärkta och du kan uttrycka dig mycket väl i skrift.

Du är van att arbeta självständigt och flexibelt, samtidigt som du har utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har erfarenhet av att samarbeta med forskare med olika bakgrund och erfarenhet. Du är pålitlig och kan arbeta under press när deadlines närmar sig. Goda datorkunskaper är också viktiga för detta arbete. Meriterande är forskarerfarenhet efter doktorsexamen och förmåga att förstå och prata på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Tjänstebenämningen är redaktör.

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader Omfattning: 100% eller enligt överenskommelse, dock lägst 60 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Jan Borén, Prefekt, 0733 764 264, Jan.Boren@wlab.gu.se

Rosie Perkins, Vetenskaplig redaktör, 031 342 7834, Rosie.Perkins@wlab.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är på engelska. Förutom intervjuer kan olika former av arbetsprov förekomma under rekryteringsprocessen.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-19

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?