Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare i neurofysiologi, med placering vid sektionen för fysiologi.

Tjänsten finansieras av ett anslag från Vetenskapsrådet. Syftet med projektet är att studera den mänskliga känselns perifera och centralnervösa neuronala mekansimer. En tillämpning av dessa kunskaper är att utveckla nya metoder för att restituera känsel i en handprotes för patienter med hand- eller armamputationer.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att delta i ett forskningsprojekt som fokuserar på att studera den mänskliga känselns signalering med s.k. mikroneurografi, sambandet mellan nervaktivitet och känselsensationer genom mikrostimulering av perifer nerv, centralnervös bearbetning av känselsensationer med EEG, samt undersökning av känselförnimmelser med psykofysiska tekniker.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämnesområde: medicinsk vetenskap, neurovetenskap, psykologi eller motsvarande ämne är ett krav. Vi vill att du har en stark bakgrund inom sinnesfysiologi och stor erfarenhet av praktiskt laborativt arbete inom experimentell neurovetenskap, digital signalregistrering och datorbaserad signalanalys. Meriterande är erfarenhet av humanexperiment med psykofysik och mikroneurografi. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 4 månader, 60% av heltid med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Johan Wessberg, tfn;031-786 3506, e-post;johan.wessberg@gu.se eller universitetslektor/sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn; 031-786 35 07, e-post;lars-gunnar.pettersson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-03-03.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.