Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare i neurofysiologi, med placering vid sektionen för fysiologi.

Tjänsten finansieras av ett anslag från Vetenskapsrådet. Syftet med projektet är att studera den mänskliga känselns perifera och centralnervösa neuronala mekansimer. En tillämpning av dessa kunskaper är att utveckla nya metoder för att restituera känsel i en handprotes för patienter med hand- eller armamputationer.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att delta i ett forskningsprojekt som fokuserar på att studera den mänskliga känselns signalering med s.k. mikroneurografi, sambandet mellan nervaktivitet och känselsensationer genom mikrostimulering av perifer nerv, centralnervös bearbetning av känselsensationer med EEG, samt undersökning av känselförnimmelser med psykofysiska tekniker.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämnesområde: medicinsk vetenskap, neurovetenskap, psykologi eller motsvarande ämne är ett krav. Vi vill att du har en stark bakgrund inom sinnesfysiologi och stor erfarenhet av praktiskt laborativt arbete inom experimentell neurovetenskap, digital signalregistrering och datorbaserad signalanalys. Meriterande är erfarenhet av humanexperiment med psykofysik och mikroneurografi. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 4 månader, 60% av heltid med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Johan Wessberg, tfn;031-786 3506, e-post;johan.wessberg@gu.se eller universitetslektor/sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn; 031-786 35 07, e-post;lars-gunnar.pettersson@gu.se  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-03-03.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?