Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomiadministratör

Institutionen för språk och litteraturer (SPL) är humanistiska fakultetens största institution med ca 120 anställda, ca 1200 helårsstudenter och en årsomsättning på ca 140 miljoner kronor. Utbildning bedrivs i 13 olika språkämnen samt inom ramen för flera olika program. Forskningen berör världens språk och dess litteraturer utifrån en bred kontextualisering och utifrån ett brett spektrum av teoretiska grunder och specifika tillämpningar.

Arbetsuppgifter

Arbetet som ekonomiadministratör är varierat och innehåller både ekonomi- och personaladministration.

I arbetsuppgifterna ingår flera delar inom ekonomiområdet såsom löpande fakturahantering i kund- och leverantörsreskontra, inköp av olika slag, resebeställningar mm.

De personaladministrativa uppgifterna omfattar arvodes-och reseräkningar för medarbetare, doktorander och externa gäster. I arbetet ingår också support och service till gäster och doktorander gällande reserapportering, resebeställningar och arvodeshantering. En central del i arbetet är att kunna svara på frågor om regelverk, rutiner mm inom ovanstående arbetsområden samt att i samarbete med övriga kollegor arbeta med att förbättra rutiner och arbetssätt. Andra förekommande ekonomi- och personaladministrativa uppgifter samt enklare rutinuppgifter kan komma att ingå i anställningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning samt några års erfarenhet av självständigt arbete med ekonomi- eller personaladministration. Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet eller universitets- och högskolesektorn är meriterande.

Arbetsuppgifterna utförs i flera olika datasystem och du bör därför ha en väl utvecklad systemförståelse. Goda kunskaper i Excel är ett krav. Erfarenhet av universitetets administrativa system Agresso, Primula, Proceedo och Datalagret är meriterande.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på såväl noggrannhet och god servicekänsla som initiativförmåga. Då anställningen innebär mycket självständigt arbete är det viktigt att du kan organisera ditt arbete samt är ansvarstagande och strukturerad. Som person är du kvalitetsmedveten, tycker om att driva förbättringsarbete och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Då institutionen har flera internationella medarbetare och kontakter är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vid denna tillsättning kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Till ansökan ska bifogas dokumentation på efterfrågade kvalifikationer, i form av intyg eller liknande från tidigare arbetsgivare.

Även intervjuer med eventuellt arbetsprov samt referenstagning kommer att utgöra grund för bedömning.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för språk och litteraturer, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Provanställning tillämpas

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Maria Teresa Moncatar, personalhandlaggare@sprak.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-27

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.