Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare i neuroinflammation och neuroprotektion, med placering vid sektionen för fysiologi som bedriver forskning inom perinatal fysiologi. Forskningen fokuserar på att studera mekanismer bakom hjärnskada efter syrebrist och inflammation i den omogna hjärnan. Ett huvudsyfte är att finna nya hjärnskyddande behandlingar för barn som föds förtidigt eller drabbas av syrebrist vid födseln.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar kirurgiska tekniker i heldjursmodeller, speciellt i nyfödda möss. Histologiska och immunohistologiska metoder, molekylärbiologi samt stereologiska analyser av hjärnceller utgör dessutom en betydande del av arbetet. I tjänsten ingår även undervisning, framför allt i cirkulationsfysiologi, och i begränsad omfattning administration i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Sökande måste ha fullgjort doktorsexamen i medicinsk vetenskap, bioteknik eller biomedicin. Den ideala kandidaten har doktorsexamen i medicinsk vetenskap, med teoretisk bakgrund i neurovetenskap och perinatal cirkulationsfysiologi samt goda erfarenheter av q-PCR, Western blot, immunohistokemi, kvantifiering av mikroskopiska bilder samt ha stor erfarenhet av arbete med foster/neonatala möss/råttor/får. Tidigare forskningsarbete om inflammation i den omogna hjärnan är meriterande. Goda samarbets- och kommunikativa färdigheter på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100% med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Carina Mallard, tfn;0705-631004, e-post; carina.mallard@neuro.gu.se eller profeessor/biträdande sektionschef Holger Nilsson, tfn;031-786 3518, e-post; holger.nilsson@neuro.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-02-28.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?