Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomiadministratör

Området för infrastrukturstöd söker ekonomiadministratör (föräldravikariat)

Området för infrastrukturstöd är serviceleverantören som bistår universitetets verksamheter med allt från hyresavtal för lokaler, IT-lösningar, säkerhetsfrågor, lokal service och lokalvård. Områdets stabsfunktion ansvarar för ekonomihantering, HR-frågor och kommunikationsfrågor. Till staben söker vi en ekonomiadministratör (föräldravikariat).

Arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör ingår du i stabens ekonomigrupp och bistår med stöd i ekonomiska frågor. I arbetet ingår löpande ekonomihantering så som leverantörs- och kundfakturor, omföringar och annan hantering av transaktioner i ekonomisystemet och andra administrativa uppgifter. Du kommer även att arbeta med månadsbokslut och vara delaktig i budget, prognoser och tertial- och årsbokslut. Arbetet sker i nära samarbete med de andra i ekonomigruppen samt med områdets övriga medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller annan adekvat utbildning, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet är meriterande, liksom praktisk erfarenhet av redovisningsarbete. Erfarenhet av ekonomisystemet Agresso och bokningssystemet Trippus är önskvärt samt kunskap i frågor rörande momshantering. Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och att du även kan hantera övriga delar av Officepaketet, samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och engagerad. Du har god förmåga att arbeta självständigt men trivs också med att samarbeta då arbetet innebär mycket kontakt med administrativ personal både inom och utanför universitetet. Då vi arbetar som stöd till den övriga verksamheten på området är det viktigt att du är serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en vikariat anställning under 4 månader (2020-03-01-2020-06-30) med placering vid området för infrastrukturstöd. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Henrik Nettelbrandt, henrik.nettelbrandt@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-20

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.