Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorand i matematik

Institutionen för Matematiska Vetenskaper vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet är med ca 200 anställda Sveriges största matematiska institution. Institutionen har tre vetenskapliga avdelningar, Algebra och geometri, Analys och sannolikhetsteori och Tillämpad matematik och statistik och bedriver framgångsrik forskning i ren och tillämpad matematik och matematisk statistik inom ett brett fält av forskningsområden.

Vi är internationellt präglade och har ett frekvent utbyte med andra universitet runt om i världen. Arbetsmiljön är stödjande och kreativ med ett konstant flöde av internationella gäster. Vi har många engagerade lärare med bred kunskap och stor erfarenhet av högskolepedagogik. Mer information om oss finns på hemsidan: http://www.chalmers.se/sv/

Vår institution arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Vi arbetar också aktivt för att vara en föräldravänlig institution.

Vid avdelningarna Algebra och geometri och Analys och sannolikhetsteori bedriver vi forskning inom bl.a. algebraisk geometri, talteori, algebra och representationsteori, harmonisk analys och partiella differentialekvationer, matematisk fysik, sannolikhetsteori och diskret matematik, komplex analys, funktionalanalys och kinetik.

Vi söker upp till två doktorander inom forskningsområdena som finns vid avdelningarna Algebra och geometri och Analys och sannolikhetsteori. Tjänsterna kan placeras på vilken som helst av dessa två avdelningar beroende på kandidaternas intressen.

 

Ämne

Matematik

 

Arbetsuppgifter

Som doktorand är du delaktig i en internationellt präglad forskningsmiljö, där du vidareutvecklar dina kunskaper inom området och där du skriver din avhandling. Detta innebär många diskussioner, mycket självständigt arbete och en del resande. En doktorand förväntas utveckla egna idéer och kommunicera vetenskapliga resultat både muntligt och skriftligt på engelska. I anställningen ingår normalt även undervisning inom grundutbildning eller andra uppgifter, motsvarande högst 20 procent av arbetstiden.

Utbildning på forskarnivå omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen. 
Den som är anställd som doktorand ska främst ägna sig åt sin forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen avlagts, inte omfatta mer än 20 procent av full arbetstid.

 

Behörighet

Behörighet för akademiska tjänster styrs av Högskoleförordningen. Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Du måste ha grundläggande behörighet vid ansökans utgång.

 

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen.  

Sökanden bör ha en gedigen bakgrund i matematik. Du bör nämna dina forskningsintressen i ansökan. Det är också viktigt att examensarbeten och artiklar du har författat eller varit medförfattare till bifogas. Jämte kursbetyg, är erfarenhet av matematisk problemlösning meriterande.

Undervisningsspråket är normalt svenska på kandidatnivå och engelska på de högre nivåerna, varför goda språkkunskaper krävs.

Ansökningarna kommer att bedömas av en lokal rekryteringskommitté vid Matematiska Vetenskaper.

 

Anställning

Efter antagning till utbildning på forskarnivå kommer du att bli anställd som doktorand. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100. Den första anställningen som doktorand får gälla högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. En person får vara anställd som doktorand under sammanlagt högst åtta år. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år med möjlighet till ytterligare ett år om institutionstjänstgöring har genomförts med max 20%.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Tillträde: 15 augusti 2020 eller enligt överenskommelse

Diarienummer: PAR 2020/155

  

Kontaktuppgifter för anställningen

Peter Hegarty, studierektor för forskarutbildningen i matematik, hegarty@chalmers.se

Hjalmar Rosengren, enhetschef inom avd. för Analys och sannolikhetsteori, hjalmar@chalmers.se

Håkan Samuelsson Kalm, enhetschef inom avd. för Algebra och geometri, hasam@chalmers.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

      - Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
      - CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
      - Kopia på examensbevis
      - Två personliga referenser (namn, telefonnummer, relation)

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-06 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?