Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Två universitetsbibliotekarier

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Universitetsbiblioteket svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

 Det planeras för att bygga ett nytt Bibliotek för konst och humaniora vid Näckrosdammen och just nu pågår en arkitekttävling som blir klar sommaren 2020.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två nya medarbetare till kundserviceteamet, som kommer att ansvara för att driva frågor som handlar om mötet med våra användare och deras tillgång till böcker och andra informationsresurser. Du kommer att arbeta nära teamledaren med utvecklingsarbete och förbättringar med utgångspunkt i användarnas behov.

 I detta ingår att hålla internutbildningar för kollegor, ge biblioteksintroduktioner för olika användargrupper samt att delta i arbetet med att skapa och förmedla processer för kundservicearbetet. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov, exempelvis marknadsföring av bibliotekets tjänster och arbete med bibliotekssystemet Koha. Du kommer att ha infodiskpass på Humanistiska biblioteket men även med möjlighet till pass på Konstbiblioteket eller Biblioteket för musik och dramatik.

 Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

 Då projektet med att skapa det nya biblioteket pågår vill vi att du bidrar med din erfarenhet och kompetens i planeringsarbetet som utförs av flera olika arbetsgrupper. Det kan handla om att arbeta med UX och andra metoder för att kartlägga användarnas behov, skapandet av nya studiemiljöer och att utarbeta strategier för att förmedla våra unika samlingar genom utställningar och programverksamhet.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Då tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt är det meriterande att ha lett eller ha haft en aktiv roll i projekt. Du ska även ha goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta med bibliotekssystem.

 Det är meriterande att ha erfarenhet av att hålla internutbildningar och biblioteksintroduktioner. Du kommer att ha täta kontakter med användare och kollegor, därför är det viktigt att du har hög samarbetsförmåga, ett pedagogiskt förhållningssätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Båda anställningarna är tillsvidareanställningar. Omfattning: 100 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteken. Provanställning tillämpas. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 1301
Jenny.kihlberg@ub.gu.se

Birgitta Eriksson, Teamledare, Kundservice
031-786 5183
Birgitta.eriksson@ub.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 23 februari 2020

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?