Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Två universitetsbibliotekarier

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Universitetsbiblioteket svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

Det planeras för att bygga ett nytt Bibliotek för konst och humaniora vid Näckrosdammen och just nu pågår en arkitekttävling som blir klar sommaren 2020.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två nya medarbetare till kundserviceteamet, som kommer att ansvara för att driva frågor som handlar om mötet med våra användare och deras tillgång till böcker och andra informationsresurser. Du kommer att arbeta nära teamledaren med utvecklingsarbete och förbättringar med utgångspunkt i användarnas behov.

I detta ingår att hålla internutbildningar för kollegor, ge biblioteksintroduktioner för olika användargrupper samt att delta i arbetet med att skapa och förmedla processer för kundservicearbetet. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov, exempelvis marknadsföring av bibliotekets tjänster och arbete med bibliotekssystemet Koha. Du kommer att ha infodiskpass på Humanistiska biblioteket men även med möjlighet till pass på Konstbiblioteket eller Biblioteket för musik och dramatik.

Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Då projektet med att skapa det nya biblioteket pågår vill vi att du bidrar med din erfarenhet och kompetens i planeringsarbetet som utförs av flera olika arbetsgrupper. Det kan handla om att arbeta med UX och andra metoder för att kartlägga användarnas behov, skapandet av nya studiemiljöer och att utarbeta strategier för att förmedla våra unika samlingar genom utställningar och programverksamhet.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Då tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt är det meriterande att ha lett eller ha haft en aktiv roll i projekt. Du ska även ha goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta med bibliotekssystem.

Det är meriterande att ha erfarenhet av att hålla internutbildningar och biblioteksintroduktioner. Du kommer att ha täta kontakter med användare och kollegor, därför är det viktigt att du har hög samarbetsförmåga, ett pedagogiskt förhållningssätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Båda anställningarna är tillsvidareanställningar. Omfattning: 100 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteken. Provanställning tillämpas. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
Jenny.kihlberg@ub.gu.se

Birgitta Eriksson, Teamledare, Kundservice
Birgitta.eriksson@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 23 februari 2020

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.