Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

En 6-månaders heltidstjänst är ledig i forskargruppen som leds av Ali Harandi, Avdelningen för Mikrobiologi och Immunologi, Institutionen för Biomedicin, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet, Sverige. Forskargruppens fokus är vaccinutvärdering, där stor vikt läggs på studier relaterade till nya immuniseringsstrategier samt vacciners och adjuvansers verkningsmekanismer. Gruppen har nära samarbete med flertalet andra universitet och institutioner internationellt.

Arbetsuppgifter

Utvecklingen av nya vacciner skulle kunna underlättas av en djupare förståelse för de verkningsmekanismer hos vacciner, eller dess beståndsdelar, som berör interaktionen med immunsystemet. Forskargruppen är för närvarande involverad i flera samarbetsprojekt som finansieras av Europakommissionen, där det huvudsakliga syftet är att fördjupa vår förståelse för vacciners verkningsmekanismer. Forskningen utförs med hjälp av traditionella immunologiska metoder samt omics-baserade teknologier som ligger i framkant.

Forskaren förväntas utföra experimentella studier inom ett eller flera av de pågående vaccinprojekten som finansieras av EU. Mer specifikt kommer postdoktorn vara involverad i forskning so avser att utvärdera vaccininducerat immunsvar i människa och djurmodeller, både genom traditionella immunologiska metoder samt omics (inklusive transcriptomics och mirnomics).

Kvalifikationer

En doktorsexamen i immunologi med dokumenterad erfarenhet av immunologiforskning, där expertis inom transcriptomics-analys av immunsvar kopplat till humana virus och vaccin, djurmodeller för virusinfektionssjukdomar, och virologiska analysmetoder är ett måste. Postdoktoral erfarenhet av utvärdering av vaccinsvar krävs. Kandidaten måste ha utmärkt kommunikationsförmåga, särskilt med avseende på vetenskaplig kommunikation på engelska, en hög grad av självständighet, ett utvecklat kritiskt tänkande, och en dokumenterad förmåga att arbete inom internationella/europeiska projekt.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 100% under 6 månader med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överrenskommelse.  

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommenatt kontakta docent, senior forskare Ali Harandi, tele 031-786 6229, mail ali.harandi@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?