Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Samordnare för studenter med funktionsnedsättning

Utbildningsenheten vid Gemensamma Förvaltningen söker en samordnare! Vill du arbeta med att samordna pedagogiska stödinsatser för studenter med funktionsnedsättning vid universitetet? Vill du bidra i arbetet med att skapa tillgängliga lärmiljöer för denna studentgrupp vid universitetet? Har du dessutom utbildning på högskolenivå och erfarenhet från högskolesektorn inom detta område- då hoppas vi att du söker denna tjänst hos oss!

Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Vid enheten arbetar cirka 100 personer, se mer på https://medarbetarportalen.gu.se/utbildningsenheten/ Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierad.

Tjänsten är placerad vid sektionen för student- och utbildningsstöd - en av enhetens fyra sektioner - https://medarbetarportalen.gu.se/utbildningsenheten/sektionen-student-utbildningsstod/

Arbetsuppgifter

I rollen som samordnare arbetar du tillsammans med kollegor inom sektionen, var och en med egna ansvarsområden, med planering och samordning av särskilt pedagogiskt stöd till studenter med dokumenterad funktionsnedsättning.

I uppdraget handlägger du ärenden för studenter med funktionsnedsättning och rekommenderar, och i vissa fall beslutar du, om särskilt pedagogiskt stöd. I rollen ingår också att, vid behov, vara en resurs för institutionerna i arbetet med att skapa tillgängliga lärmiljöer.

I uppdraget ingår även att:

  • Kartlägga studiesituationen för studenter med dyslexi och för studenter med andra varaktiga funktionsnedsättningar samt i förekommande fall ge individuell pedagogisk handledning och språkpedagogiskt stöd
  • Arbeta övergripande med att utveckla verksamheten inom området och då särskilt av verksamheten på individ-, grupp- och organisationsnivå för studenter
  • Arbeta med likabehandling- och tillgänglighetsaspekter för denna studentgrupp
  • Informera om generellt stöd och särskilt pedagogiskt stöd till studenter
  • Samarbeta med institutioners studievägledare och lärare samt med bibliotek och andra befattningshavare från stora delar av universitetets verksamhetsområden
  • Informera grupper inom och utanför universitetet kring befintliga pedagogiska stödinsatser
  • Vid behov stötta kollegor inom samordnargruppen i arbetet med t. ex mentorsstöd för studenter som har behov av stöd för att strukturera och planera sina studier
  • Utföra viss administration (rapportering och statistik) relaterat till uppdraget.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant utbildning inom området läs- och skrivsvårigheter/dyslexi eller pedagogisk alt. specialpedagogisk utbildning, minst på kandidatnivå, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av att arbeta med gymnasieungdomar/unga vuxna med dyslexi och andra funktionsnedsättningar är ett krav liksom erfarenhet av administrativt arbete vid högskola/universitet. Det är också starkt meriterande med dokumenterad erfarenhet av samtalsmetodik samt dokumenterade IT-kunskaper. Även erfarenhet av arbete med likabehandling- och tillgänglighetsfrågor för studenter är meriterande.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, och att du känner dig bekväm med att ge information, föreläsa och ge språkhandledning individuellt samt inför större grupper.

Arbetsuppgifterna ställer krav på lyhördhet, integritet och initiativförmåga. Självklart är du en person som tycker om att arbeta tillsammans med andra människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare på heltid med placering tills vidare vid Utbildningsenheten. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Christina Kaspersen, sektionschef, 031-786 6157

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-18

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?