Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för biomedicin studerar vi kroppens celler – vad de består av, hur de fungerar, hur deras funktion styrs av arvsmassan och hur de samspelar med olika typer av mikroorganismer. Med hjälp av denna kunskap försöker vi klarlägga orsakerna till olika sjukdomstillstånd, och hitta nya möjligheter att diagnosticera och behandla dessa. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 440 MSEK i omsättning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en forskare som självständigt ska leda ett projekt, som syftar till att utforska den funktionella rollen av epigenetiska förändringar och långa icke kodande RNA (lncRNA)-molekyler vid olika typer av cancer. Arbetsuppgifterna inkluderar handledning av doktorander och postdoktorer. Viss undervisning samt administrativa uppgifter ingår också.

Tekniker som används i forskargruppen inkluderar odling av humana celler samt biokemiska och cellbiologiska tekniker. Vidare skall kandidaten använda avancerade sekvenseringsmetoder för storskalig karaktärisering av epigenetiska förändringar i däggdjursceller. I detta arbete ingår kartläggning av DNA-metylering, 5-hydroximetylering och histonmodifieringar.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämne. Sökanden ska demonstrera stark vetenskaplig meritering styrkt av ett flertal vetenskapliga publikationer. Anslag som huvudman från forskningsråd eller liknande finansiärer är en tungt vägande merit. Dokumenterad erfarenhet av de tekniker/metoder som ingår i arbetsuppgifterna är en förutsättning. Erfarenhet av pyro-sekvensering är ett krav. Erfarenhet av globala, bioinformatiska analyser av epigenetiska fenomen är meriterande. Kandidaten ska också ha dokumenterad erfarenhet av ledarskap och studenthandledning.

Den sökande ska behärska engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningen är heltid 12 månader med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Claes Gustafsson, forskare inom IncRNA medierad genreglering. Telefonnummer: 031 786 38 26 eller e-post: claes.gustafsson@medkem.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

• Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
  • CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
  • Kopia på bevis för doktorsexamen
  • Två referenser med kontaktuppgifter

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.