Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utbildningshandläggare

Välkommen att söka anställning som utbildningshandläggare vid HDK-Valand Steneby i Dals Långed.

Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren ett förändringsprojekt med syfte att skapa en attraktiv utbildnings-, forsknings- och arbetsmiljö för framtida studenter, medarbetare och samarbetspartners.

HDK-Valand bedriver utbildning och forskning inom design, film, foto, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning. Vi utbildar också lärare inom bild och slöjd. Här arbetar vi i en dynamisk och tvärkonstnärlig miljö som bidrar till nyskapande arbetssätt och nya konstnärliga forskningsfält. Den unika ämnesbredden ger studenter och medarbetare möjlighet att utvecklas och berikas i mötet med de andra ämnena.

HDK-Valand finns på två olika platser i Göteborg samt på Steneby, Dals Långed, 17 mil norr om Göteborg. Steneby är en internationell kultur- och utbildningsmiljö. HDK-Valand Steneby har kandidat- och masterprogram med inriktningarna Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning trä och Textil-Kropp-Rum, samt fristående kurser.

Som utbildningshandläggare kommer du ingå i en arbetsgrupp, tillsammans med utbildningshandläggarna i Göteborg, som jobbar under administrativ chef. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete och vill att du delar vår vision om en arbetsplats som präglas av arbetsglädje, respekt, en tillåtande och jämlik attityd. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Arbetsuppgifter

Inför bildandet av den nya institutionen HDK-Valand har ett utvecklingsarbete av verksamhetsstödets olika funktioner påbörjats. För funktionen utbildningsstöd innebär detta att ta fram gemensamma rutiner och arbetssätt samt former för samverkan med studenter, lärare och ledning. Du kommer att få en viktig roll för att bidra till genomförandet av ett professionellt stöd.

Institutionens vision är att utbildningsadministrationen är professionella partners inom organisationen och arbetar i nära samarbete med verksamheten. Utbildningsadministrationen arbetar proaktivt och pedagogiskt gentemot lärare, ledning och studenter.

Till enheten på Steneby söker vi nu en utbildningshandläggare som också tjänstgör som studievägledare för studenterna på enheten, liksom för intresserade/sökande till Stenebys utbildningar.

Förutom studievägledning innebär arbetet stöd till studenter och lärare i processer som rör antagning, program- och kursadministration, handläggning av studentärenden samt vägledning i utbildningsadministrativa frågor till sökande, studenter och lärare.

Arbetet innebär resor till Göteborg i viss omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande arbete från desenaste fem åren, inom högskolesektorn eller annan offentlig förvaltning. Erfarenhet av studievägledning är ett krav. Du har förmåga och intresse att utveckla, följa upp och arbeta med utbildning på grund- och avancerad nivå samt har lätt för att skapa förståelse för de förutsättningar och ramverk som omger arbetet.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att självständigt lösa arbetsuppgifter på ett strukturerat och serviceinriktat sätt. Du är van att själv ta ansvar för att prioritera och planera i ditt arbete . Det är viktigt för förändringsprocessen som institutionen och gruppen befinner sig i att du är flexibel och lösningsorienterad.

Arbetet ställer stora krav på kommunikation inom och utanför verksamheten, så du har pedagogisk förmåga och kan både muntligen och skriftligen kommunicera kring processer och regelverk. Eftersom HDK-Valand Steneby är en internationell miljö sker extern och intern kommunikation, liksom studievägledning, på både svenska och engelska. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Vi använder flera olika studieadministrativa verktyg och detta kräver en god förmåga att snabbt sätta sig in i olika digitala system. Erfarenhet av Ladok, NyA och digitala lärplattformar är meriterande. Vi ger god service och vägleder studenter, personal och allmänhet i utbildningsrelaterade frågor.

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning: 100 %

Placering: HDK-Valand Steneby,Dals Långed

Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Anna Blad, administrativ chef HDK-Valand
anna.blad@akademinvaland.gu.se

Märta Jakobsson, personalhandläggare HDK-Valand
marta.jakobsson@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 200221

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.