Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en ekonom, med placering vid sektionen för psykiatri och neurokemi.

Arbetsuppgifter

Som sektionsekonom vid sektionen för psykiatri och neurokemi vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi utgör du ett kvalificerat verksamhetsstöd i ekonomiska frågor som rör sektionen och du har det övergripande ansvaret för redovisningen av sektionens statsanslag och externa medel. Du ansvarar tillsammans med sektionens chefer för budget- och bokslutsarbete. Tjänsten innebär också ekonomiadministrativt ansvar för flera forskningsprojekt samt administrativt stöd till forskare. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• budget, analys och uppföljning av sektionens statsanslag och externa forskningsprojekt,
  • ansvar för att samordna sektionens ekonomiarbete och rapportering gentemot institutionskansliet,
  • uppföljning och rapportering av externfinansierade forskningsprojekt, t.ex. EU-projekt,
  • viss löpande ekonomihantering såsom fakturahantering (kund- och leverantörsreskontra),
  • upprätta och följa upp avtal med SU, s.k. samverkansavtal.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningens innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ekonomiutbildning på universitets/högskolenivå, eller motsvarande meriter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Det är starkt meriterande med erfarenhet av likande administrativt arbete och då gärna inom universitet eller högskola. Du är en person som trivs i en dynamisk miljö med omväxlande arbete och tidvis högt tempo. Du har en vilja att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll samt ett genuint intresse för offentlig ekonomi. Du förväntas kunna planera ditt arbete utifrån fastställda tidsramar och du är strukturerad. Anställningen ställer höga krav på god datorvana med krav på goda kunskaper i Excel och Word. Det är meriterande om du har arbetat i ekonomisystemet Agresso samt budget- och uppföljningsverktyget Hypergene.

Arbetet ställer höga krav på engagemang, kompetens och flexibilitet, och innebär samtidigt en möjlighet att utvecklas vidare i rollen som ekonom. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på samarbetsförmåga, samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100% med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta biträdande administrativ chef, Erik Falk, tfn;031-786 3439, e-post;erik.falk@neuro.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-02-21.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.