Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Att ansvara för kurslaboratoriet på avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi, inklusive inköp och kemikaliehantering i KLARA. Delta i undervisningen på avdelningens kurslaborationer med ansvar för moment som involverar DNA-hybridteknik som kloning och upprening av plasmider m.m. och även moment som innefattar membranbiologi. Vidare innefattar arbetet dokumentation, handläggning och molekylärbiologiskt arbete med djurmodeller (möss) för studier av ämnesomsättning. Detta inbegriper arbetsmoment som DNA/RNA extraktioner, kloning, kvantitativ multiplex-PCR, glukos- och insulintoleranstester, dissektion av langerghanska cellöar, framtagande av mouse embryonic fibroblasts m.m.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha mångårig erfarenhet av arbete på kurslab och med kurslaborationer samt av arbete i en forskargrupp med diverse molekylärbiologiska metoder såsom DNA och RNA extraktioner ur WAT och BAT, DNA-cloning, q-PCR mm. Framtagande av MEF- celler från möss och tillverkning av kompetenta bakterier för DNA-clonings arbete. Kännedom om universitets inköps och fakturahanteringssystem. Arbetsmiljöarbete är en merit. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Kunskaper motsvarande en Fil. kand. i biologi med inriktning mot biokemi och genetik är en lämplig bakgrund.

Anställning

Anställningen är tills vidare och deltid, 40%, med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Sven Enerbäck, tfn: 031-786 3334, e-post: sven.enerback@medgen.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?