Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Att ansvara för kurslaboratoriet på avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi, inklusive inköp och kemikaliehantering i KLARA. Delta i undervisningen på avdelningens kurslaborationer med ansvar för moment som involverar DNA-hybridteknik som kloning och upprening av plasmider m.m. och även moment som innefattar membranbiologi. Vidare innefattar arbetet dokumentation, handläggning och molekylärbiologiskt arbete med djurmodeller (möss) för studier av ämnesomsättning. Detta inbegriper arbetsmoment som DNA/RNA extraktioner, kloning, kvantitativ multiplex-PCR, glukos- och insulintoleranstester, dissektion av langerghanska cellöar, framtagande av mouse embryonic fibroblasts m.m.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha mångårig erfarenhet av arbete på kurslab och med kurslaborationer samt av arbete i en forskargrupp med diverse molekylärbiologiska metoder såsom DNA och RNA extraktioner ur WAT och BAT, DNA-cloning, q-PCR mm. Framtagande av MEF- celler från möss och tillverkning av kompetenta bakterier för DNA-clonings arbete. Kännedom om universitets inköps och fakturahanteringssystem. Arbetsmiljöarbete är en merit. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Kunskaper motsvarande en Fil. kand. i biologi med inriktning mot biokemi och genetik är en lämplig bakgrund.

Anställning

Anställningen är tills vidare och deltid, 40%, med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Sven Enerbäck, tfn: 031-786 3334, e-post: sven.enerback@medgen.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.