Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Vill du jobba med digital kommunikation om forskning och utbildning inom naturvetenskap för externa målgrupper? Vi söker en kommunikatör med huvudsakligt ansvar för vårt övergripande webbarbete, strategiskt och praktiskt. Till din hjälp har du engagerade kollegor med stor erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete.Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet har cirka 700 anställda och 6 000 studenter. Till fakultetskansliets kommunikationsfunktion söker vi nu en kommunikatör med fokus på webbkommunikation. En av våra kommunikatörer förlänger sin föräldraledighet och därför söker vi en vikarie för ytterligare sex månader med start i mitten av maj.

Arbetsuppgifter

Naturvetenskapliga fakultetens externa webb riktar sig till potentiella studenter, samarbetsparter och allmänheten. Vi söker en person som är van att arbeta med webbkommunikation. Du ansvarar för struktur och utveckling av webbplatsen, samordnar webbarbetet, skriver, redigerar och publicerar innehåll. Du anpassar och tar bort inaktuell information. Vidare arbetar du med löpande webbanalys, uppföljning av nyckeltal, sökmotoroptimering och rapportering. Informationen på webben finns på både svenska och engelska. Vid universitetet pågår ett utvecklingsprojekt för att ta fram en ny webb och en ny redaktörsorganisation. Du kommer ha en drivande roll i utvecklingsarbetet med den nya webben. Därutöver kommer du att delta i kommunikationsfunktionens och fakultetskansliets övriga arbete, vilket kan innebära andra typer av kommunikationsarbete och administration.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan examen som vi bedömer som likvärdig. För att fungera i rollen krävs att du har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete och erfarenhet av strategiskt och praktiskt arbete med webb. Du behöver också ha arbetat med webbpubliceringssystem som till exempel Drupal eller InfoGlue.

Du behöver också ha mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med sociala medier och erfarenhet av kommunikationsarbete inom offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som initiativkraft, noggrannhet, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på heltid under sex månader med start i mitten av maj. Anställningen kan komma att förlängas ytterligare vid behov.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Tanja Thompson, Kommunikationschef 031-786 9886 tanja.thompson@science.gu.se
www.science.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Sista dag för ansökning är 2020-02-20.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.