Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning är inflammation huvudtemat för den forskningen som bedrivs. Våra forskargrupper utför studier av inflammatoriska sjukdomar, oavsett om den orsakats av allergi, infektion eller autoimmun sjukdom. Målet är att utreda de mekanismer som ligger bakom att kroppens vävnader blir inflammerade.

Den aktuella tjänsten är delad mellan två forskargrupper som sedan mer än 10 år har ett väletablerat samarbete. Grupperna leds av professor Lill Mårtensson och Inger Gjertsson, den senare också specialistläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Båda grupperna består av dostdocs, doktorander och studenter.

Både Mårtenssons och Gjertssons respektive grupp studerar B-celler och antikroppar vid autoimmuna sjukdomar. Utöver detta studerar Mårtenssons grupp B-cellscancer (leukemi) och Gjertssons grupp brosk. Forskningen omfattar såväl experimentell djurforskning som kliniska studier med ett övergripande syfte att förstå hur B-celler utvecklas, hur autoimmuna/patogena B-celler bildas och hur dessa celler i sig och/eller deras antikroppar kan mediera eller förutsäga sjukdom och/eller sjukdomens svårighetsgrad.

Arbetsuppgifter

 • Att utföra alla typer av labanalyser som görs vid ett immunologiskt lab inkluderande flödescytometri (analys och sortering), cellodling (primärceller och cellinjer), mikroskopi och molekylärbiologi.
 • Hantering av vävnad från människa och mus, inklusive brosk, ben, blod, benmärg och ledvätska.
 • Framtagande, hantering och analys av kliniska data.
 • Experimentellt djurarbete.
 • Hjälpa till med att praktiskt handleda studenter.
 • Administrativa uppgifter.
 • Möjligheter till egen forskning erbjuds i mån av tid.

Kvalifikationer

 • Biolog/molekylärbiolog med doktorsexamen inom relevant område.
 • Mycket goda kunskaper i flödescytometri inkluderande cellsortering med flödescytometer.
 • Goda kunskaper i ljus- och konfokalmikroskopi.
 • Stor erfarenhet av cellodling, inkluderande cellinjer och primärceller (exempelvis lymfocyter, broskceller, framtagande av osteoklaster).
 • Att självständigt kunna arbeta med försöksdjur (möss).
 • Stor erfarenhet av och kompetens att självständigt kunna utföra alla rutinanalyser som utförs på ett immunologiskt lab inklusive molekylära metoder.
 • Vana vid att hantera kliniska data och grundläggande GCP-utbildning.
 • Goda kunskaper i immunologi och reumatologi är meriterande.
 • Datorvana och kunna hantera office paketet, flow jo, prism.
 • Stor vikt läggs vid ett strukturerat arbetssätt och samarbetsförmåga.
 • Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: 2020-05-01

Kontaktuppgifter för anställningen

Lill Mårtensson-Bopp, Professor, 0703-640068, lill.martensson@rheuma.gu.se

Inger Gjertsson, Professor/överläkare, 0730-246725, inger.gjertsson@rheuma.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Ansökan skall inkludera: CV, personligt brev, publikationslista, examensbevis för grundexamen och medicine doktorsexamen, arbetsintyg från tidigare arbetsgivare samt namn och kontaktinformation på två personliga referenser.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-20

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?