Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Verksamhetsledare vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling GMV

Nu finns en möjlighet för dig med rätt förutsättningar att som verksamhetsledare ta ansvar för att utveckla Centrum för hållbar stadsutveckling, en utveckling av Mistra Urban Futures lokala verksamhet i Göteborg som bygger på 10 års samarbete kring stadsutvecklingsfrågor. Anställningen söker du via Chalmers hemsida

Parterna har nyligen beslutat om fortsatt samarbete under en ny 4-årsperiod. Du kan läsa mer om vilka parterna är längre ned i texten. Du har ett tydligt intresse och relevant erfarenhet av att framgångsrikt utveckla samverkan mellan parter och identifiera och utveckla nya strategiska samarbeten som genererar resultat.

Information om Göteborgs centrum för hållbar utveckling
Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är Chalmers tekniska högskolas och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom hållbar utveckling. GMV fungerar som en plattform som initierar, driver, administrerar och stöttar projekt och satsningar inom hållbar utveckling. På GMV:s kansli arbetar ca 45 personer.

Centrum för hållbar stadsutveckling är en del av GMV och ett gemensamt forsknings- och kunskapscentrum med åtta deltagande parter: Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, Göteborgs stad, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Västra Götalandsregionen, Göteborgsregionens kommunalförbund, IVL Svenska miljöinstitutet och RISE Research Institutes of Sweden AB. Parterna representerar akademi och praktik och är alla viktiga parter i samhällsutvecklingen i Västsverige, med ett uppdrag från sina ägare att vara med i att forma det framtida hållbara samhället. Genom att engagera sig långsiktigt i centrumet tar parterna ett gemensamt ansvar för att med kunskapsunderbyggnad möta samhälleliga utmaningar.

Centrumet arbetar tvärvetenskapligt och tvärsektoriellt med frågor som rör hållbar stadsutveckling. Centrumet erbjuder transdisciplinära miljöer där teori och praktik förenas och där samhällsplanering och samhällsbyggnad möter andra kunskaper och arbetssätt. Forskningsfrågor formuleras utifrån både forskarsamhällets och praktikens perspektiv. Exempel på viktiga frågor är hur rättvisa, gröna och tillgängliga städer skapas, hur segregationen och socioekonomiska klyftor minskas, hur klimateffekter kan hanteras och minskas, och hur samhällsbyggnad och fysisk planering bidrar till en hållbar utveckling.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsledare leder och utvecklar du den operativa verksamheten och du har det övergripande ansvaret för att centrumet uppnår sina strategiskt uppsatta mål.

Du ansvarar för ledning av ett team som arbetar med projektledning, kommunikation och mötesverksamhet. Du arbetar tillsammans med partnerskapets samordnargrupp och svarar upp till partnerskapets utsedda styrelse och medverkar på dess sammanträden. I detta arbete är det viktigt att du har relevant förståelse för parternas olika förutsättningar och behov. Centrumet har som målsättning att skala upp den basfinansiering som partnerskapet bidrar med och en viktig del i rollen handlar om att ytterligare stärka centrumet med extern finansiering. Du har ett budget- och verksamhetsansvar, bidrar till centrumets administrativa arbete och samverkar med övriga verksamheter inom GMV.

Vi söker en ledare som tar ansvar för att utveckla och stärka samverkan inom partnerskapet kopplat med aktivt stöd i att hitta olika vägar som bidrar till en hållbar stadsutveckling. I rollen som verksamhetsledare är det viktigt att du är driven, initiativtagande och relationsbyggande.

Kvalifikationer

Vi utgår ifrån att du har en högskoleutbildning på masternivå, forskarutbildning och/eller projektledarutbildning är meriterande.

Gedigen erfarenhet av både ledarskap och kunskap om hållbar stadsutveckling är betydelsefullt i vår bedömning liksom erfarenhet av arbete och uppdrag som har handlat om samverkan och partnerskap.
Du får gärna ha erfarenhet av projektledning och arbete med extern finansiering.
Du har en mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska.
I ditt sätt är du professionell, driven, utåtriktad, orädd och trygg i samspel med andra.

Meriterande erfarenheter är styrelsearbete, budgetarbete, arbete i forskningsmiljö.

Förutom ovanstående kvalifikationer kommer stor vikt läggas vid relevant arbetslivserfarenhet och personliga egenskaper.

Anställningen är tillsvidare på heltid.

Ansökan

Du söker anställningen via Chalmers hemsida: https://www.chalmers.se/sv/om-chalmers/Arbeta-pa-Chalmers/lediga-tjanster/Sidor/default.aspx?rmpage=job&rmjob=8349

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.