Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Skeppare/däcksman

Kristineberg marina forskningsstation har 2 fartyg och några mindre båtar och är en av universitetets forskningsstationer för utbildning, forskning och utåtriktad verksamhet. Stationen har välutvecklade laboratorier av hög internationell standard, högteknologiska instrument samt logi och restaurang. Den annonserade tjänsten är förlagd till Kristineberg vid den artrika Gullmarsfjorden i Lysekils kommun. Forskningsfartygen och småbåtarna är en central del av stationens verksamhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på de två forskningsfartygen Oscar von Sydow och Alice och ibland med de mindre båtarna som finns på Kristineberg. Tillsammans med övrig besättning ansvarar du för fartyget, dess framförande och den avancerade provtagningsutrustning som används. Som däcksman hanterar du utrustning och redskap på däck. Det är viktigt att säkerheten ombord hålls på en hög nivå. Det kan även ingå praktiska uppgifter som underhåll av våra fartyg och utrustning, allt från handtrål till tyngre redskap. Det ingår också att hantera CTD, skrapor och trål.

Insatser med kort varsel kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska ha Basic safety training, behörighet för fartygsbefäl klass VIII, giltigt läkarintyg för sjöfolk, och behörigt ROC-certifikat. Du ska kunna tala och skriva obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har vana och kunskap av att hantera CTD, olika vattenhämtare, skrapor och huggare. Det är även meriterande om du har Crowd and Crisis management, samt behörighet för heta arbeten, hamnkran-och truckkort. Som person är du lyhörd för forskningens och utbildningens behov vid provtagning och forskningsuppdrag. Du har en god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier i en internationell miljö.

Information om anställningen

Anställningen är en intermittentanställning, det vill säga en behovsanställning. Placering: Kristineberg, Fiskebäckskil

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Ursula Schwarz 076-6229517

Christian Lindberg 076-6229504 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?