Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Skeppare/däcksman

Kristineberg marina forskningsstation har 2 fartyg och några mindre båtar och är en av universitetets forskningsstationer för utbildning, forskning och utåtriktad verksamhet. Stationen har välutvecklade laboratorier av hög internationell standard, högteknologiska instrument samt logi och restaurang. Den annonserade tjänsten är förlagd till Kristineberg vid den artrika Gullmarsfjorden i Lysekils kommun. Forskningsfartygen och småbåtarna är en central del av stationens verksamhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på de två forskningsfartygen Oscar von Sydow och Alice och ibland med de mindre båtarna som finns på Kristineberg. Tillsammans med övrig besättning ansvarar du för fartyget, dess framförande och den avancerade provtagningsutrustning som används. Som däcksman hanterar du utrustning och redskap på däck. Det är viktigt att säkerheten ombord hålls på en hög nivå. Det kan även ingå praktiska uppgifter som underhåll av våra fartyg och utrustning, allt från handtrål till tyngre redskap. Det ingår också att hantera CTD, skrapor och trål.

Insatser med kort varsel kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska ha Basic safety training, behörighet för fartygsbefäl klass VIII, giltigt läkarintyg för sjöfolk, och behörigt ROC-certifikat. Du ska kunna tala och skriva obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har vana och kunskap av att hantera CTD, olika vattenhämtare, skrapor och huggare. Det är även meriterande om du har Crowd and Crisis management, samt behörighet för heta arbeten, hamnkran-och truckkort. Som person är du lyhörd för forskningens och utbildningens behov vid provtagning och forskningsuppdrag. Du har en god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier i en internationell miljö.

Information om anställningen

Anställningen är en intermittentanställning, det vill säga en behovsanställning. Placering: Kristineberg, Fiskebäckskil

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Ursula Schwarz 076-6229517

Christian Lindberg 076-6229504

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.