Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vetenskapsdykare och dykarledare

Kristineberg marina forskningsstation har en omfattande dykverksamhet och är en av universitetets forskningsstationer för utbildning, forskning och utåtriktad verksamhet. Stationen har välutvecklade laboratorier av hög internationell standard, högteknologiska instrument samt logi och restaurang. Vetenskapsdykning används vid forskningen, insamling av material, och till viss del inom utbildningen.

Arbetsuppgifter

Att ingå i en pool av dykare som kan delta vid vetenskapliga dykningar eller eventuellt leda vetenskapliga dykuppdrag. Detta kan innebära allt från insamling av organismer, provtagningar, planteringar, kartläggningar, sätta upp experiment, underhålla försöksbäddar, dokumentation eller hantera mätutrustning.

Insatser med kort varsel kan förekomma.

Kvalifikationer

Yrkesdykarcertifikat minst i nivå med Svenskt yrkesdykarcertifikat S30, ESD (European Scientific Diver) eller motsvarande. Du ska ha en marinvetenskaplig utbildning på universitetsnivå och vara van att hantera mät- och provtagningsutrustning under vattnet och ha god marin artkännedom. Du ska vara van att dyka i kalla vatten. Du ska ha en HLR/första hjälpen utbildning som ej är äldre än två år. Du ska kunna tala och skriva obehindrat på engelska.

Meriterande om du också har dykarledare S30 och kan köra småbåtar. Som person är du lyhörd för forskningens och utbildningens behov vid provtagning och forskningsuppdrag. Du har en god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier i en internationell miljö.

Information om anställningen

Anställningen är en intermittentanställning, det vill säga en behovsanställning. Placering: Kristineberg, Fiskebäckskil

Kontaktuppgifter för anställningen Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Maria Asplund maria.asplund@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.