Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i beräkningsmatematik

Vid institutionen för Matematiska Vetenskaper bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från teoretisk till tillämpad matematik, samt matematisk statistik. Institutionen är en viktig partner för såväl andra vetenskaper, som i industriprojekt. Vi bidrar på ett betydande sätt till samhällsnytta genom omfattande undervisning.  Arbetsmiljön är stödjande, kreativ och internationell med ett ständigt flöde av internationella gäster.

Vi söker nu en forskare till Axel Målqvists forskargrupp. Målqvists forskargrupp tillhör avdelningen för Tillämpad Matematik och Matematisk Statistik och är inriktad mot beräkningsmatematik. Gruppen jobbar i huvudsak med utveckling, analys och implementation av numeriska metoder för att lösa partiella differentialekvationer med snabbt varierande koefficienter.

Arbetsuppgifter

Utveckling och analys av numeriska metoder för att lösa partiella differentialekvationer med fokus på problem med snabbt varierande icke-periodiska data. Tillämpningsområden är till exempel kompositmaterial och flöde i porösa medier. Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta med alla aspekter av dessa problem inklusive effektiv datorimplementation.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i numerisk analys, tillämpad matematik eller beräkningsvetenskap är ett krav. Den framgångsrika kandidaten förväntas vara bekväm med att samarbeta med andra forskare och bidra inom flera olika projekt. Dokumenterad erfarenhet av utveckling, analys och implementation av numeriska metoder för multiskalproblem är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Förmåga att presentera och kommunicera forskning på engelska är ett krav.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 14 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för matematiska vetenskaper, Göteborg
Tillträde: Tidigast 1 maj, 2020

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Annika Lang, 031 772 5356, annika.lang@chalmers.se eller professor Axel Målqvist 031 772 3599, axel.malqvist@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 15 mars 2020

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.