Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i beräkningsmatematik

Vid institutionen för Matematiska Vetenskaper bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från teoretisk till tillämpad matematik, samt matematisk statistik. Institutionen är en viktig partner för såväl andra vetenskaper, som i industriprojekt. Vi bidrar på ett betydande sätt till samhällsnytta genom omfattande undervisning.  Arbetsmiljön är stödjande, kreativ och internationell med ett ständigt flöde av internationella gäster.

Vi söker nu en forskare till Axel Målqvists forskargrupp. Målqvists forskargrupp tillhör avdelningen för Tillämpad Matematik och Matematisk Statistik och är inriktad mot beräkningsmatematik. Gruppen jobbar i huvudsak med utveckling, analys och implementation av numeriska metoder för att lösa partiella differentialekvationer med snabbt varierande koefficienter.

Arbetsuppgifter

Utveckling och analys av numeriska metoder för att lösa partiella differentialekvationer med fokus på problem med snabbt varierande icke-periodiska data. Tillämpningsområden är till exempel kompositmaterial och flöde i porösa medier. Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta med alla aspekter av dessa problem inklusive effektiv datorimplementation.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i numerisk analys, tillämpad matematik eller beräkningsvetenskap är ett krav. Den framgångsrika kandidaten förväntas vara bekväm med att samarbeta med andra forskare och bidra inom flera olika projekt. Dokumenterad erfarenhet av utveckling, analys och implementation av numeriska metoder för multiskalproblem är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Förmåga att presentera och kommunicera forskning på engelska är ett krav.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 14 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för matematiska vetenskaper, Göteborg
Tillträde: Tidigast 1 maj, 2020

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Annika Lang, 031 772 5356, annika.lang@chalmers.se eller professor Axel Målqvist 031 772 3599, axel.malqvist@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 15 mars 2020

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?