Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare i evidensbasering

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid humanistiska fakulteten har omkring 100 anställda och en undervisningsvolym som omfattar cirka 350 helårsstudenter. Här pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologer, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom sina områden.

Forskningsgruppen för Evidensbasering och Vetenskapsteori arbetar med att stödja verksamheters lärande och tillvaratagande av olika typer av evidens. I ett projekt finansierat av Forte undersöker gruppen tillsammans med Bräcke Diakoni vad evidensbasering skulle kunna innebära inom socialtjänstverksamheter (Forte projekt 2018-00513: ”Utformning av kunskapsunderlag inom social omsorg i spänningsfältet mellan kunskapsstyrning, brukarinflytande och professionstillit”). Mer specifikt är uppdraget att utveckla en modell för hur kunskapsunderlag kan se ut och användas på ett sätt som blir relevant för komplexa och starkt föränderliga verksamheter. Viktigt är att modellen skapar utrymme för olika typer av kunskaper vilket är nödvändigt i en verksamhet som präglas så starkt av professionella bedömningar och komplexa problematiker. Frågorna i projektet ligger nära den undervisning som bedrivs vid masterprogrammet i evidensbasering som många i gruppen är involverade i. I ett annat projekt förlagt vid Segerstedtsinstitutet kartläggs insatser för att förebygga antisemitism.

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren kommer att arbeta tillsammans med projektledare Morten Sager samt en doktorand, Isabella Pistone, och förväntas utföra deltagande observationer och intervjuer i daglig verksamhet och andra områden inom Bräcke Diakoni. Dessa data ska analyseras vetenskapsteoretiskt i förhållande till kortare format för kunskapsunderlag som utvecklats av aktörer inom evidensrörelsen. Det gäller i första hand formaten rapid reviews och rapid recommendations. Även arbete med den systematiska översikten om insatser för att förebygga antisemitism kommer att ingå i arbetsuppgifterna. Den biträdande forskaren ska också bidra med administrativt stöd till masterprogrammet i evidensbasering. Viss undervisning på programmet kan bli aktuellt.

Kvalifikationer

Uppvisad erfarenhet och skicklighet i

  • empirisk forskning om komplexa välfärdsverksamheter med intervjumetoder och deltagande observation.
  • skapandet av kunskapssammanställningar och kunskapsunderlag i enlighet med SBUs http://www.sbu.se/sv/var-metod/ eller EPPI-centers arbetssätt https://eppi.ioe.ac.uk/cms/Default.aspx?tabid=88..
  • vetenskapsteoretisk reflektion kring de epistemologiska, metodologiska och sociologiska implikationerna av olika arbetssätt inom verksamheter och i framställning av kunskapsunderlag.
  • undervisning inom välfärdsområdet.
  • administration av kurser eller utbildningsprogram inom välfärdsområdet.

Bedömningsgrund

Kriterierna för bedömning är uppvisad erfarenhet och skicklighet i a) empirisk forskning om komplexa välfärdsverksamheter med intervjumetoder och deltagande observation, b) undervisning inom välfärdsområdet, c) administration av kurser eller program inom välfärdsområdet, d) vetenskapsteoretisk reflektion kring de epistemologiska, metodologiska och sociologiska implikationerna av olika arbetssätt inom verksamheter och i framställning av kunskapsunderlag, d) skapandet av kunskapssammanställningar och kunskapsunderlag i enlighet med SBUs http://www.sbu.se/sv/var-metod/ eller EPPI-centers arbetssätt https://eppi.ioe.ac.uk/cms/Default.aspx?tabid=88..

Meriterande är också förstahandskännedom om socialtjänstens arbetsformer och om insatser för att förebygga antisemitism eller rasism. På grund av arbetets samverkande natur både med projektledare, doktorand och avnämare kommer erfarenhet av samverkan samt god samarbetsförmåga också att vägas in i bedömningen. 

Anställning 

Anställningsform: Allmän visstidsanställning 9 månader

Omfattning: 15 %

Placering: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Fredrik Engström, prefekt, 031-786 41 84, fredrik.engström@gu.se

Morten Sager, universitetslektor, 031- 786 47 22, morten.sager@theorysc.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-20

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?