Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetslektor i sociologi och/eller arbetsvetenskap

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap bedrivs forskning, undervisning och samverkan inom en rad olika områden. Här finns forskning om arbetsmarknad, arbetsliv, välfärdsfrågor, sociala rörelser, hållbar utveckling, miljöpolitik, rättssociologi samt brottslighet och social kontroll. Utbildningar erbjuds inom en rad områden såsom sociologi, arbetsvetenskap, personalvetenskap, kriminologi och human resource management. Institutionen har också ett omfattande åtagande på flera av Göteborgs universitets utbildningsprogram, inte minst inom lärarutbildningen. Samverkan och utvecklingsprojekt bedrivs både inom forskning och utbildning med partners inom det privata näringslivet och offentlig sektor, bland annat ett delat föreståndarskap för Centrum för global human resource management (CGHRM) tillsammans med Handelshögskolan i Göteborg.

Institutionen söker nu 2-3 vikarierande universitetslektorer.

Sociologi och Arbetsvetenskap

Arbetsuppgifter

Anställningen innefattar undervisning inom institutionens grundutbildning i form av handledning och bedömning av examensarbeten med sociologisk och arbetsvetenskaplig inriktning på grundnivå. Sökanden skall därutöver vara beredd att vid behov åta sig undervisning inom institutionens övriga grundutbildning med motsvarande inriktning.

Undervisningen sker främst i form av individuell och gruppbaserad handledning, seminarier, workshops samt examination, men även andra undervisningsformer kan förekomma. Undervisningen bedrivs i huvudsak på svenska, men inslag på engelska kan förekomma.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning. Vid bedömning kommer särskild vikt att fästas vid pedagogisk förtjänst och skicklighet. Prövning av den pedagogiska skickligheten skall avse planering, genomförande och utvärdering av undervisning, inklusive handledning och examination. Erfarenhet av och skicklighet inom angivna arbetsuppgifter, undervisningsformer och studentgrupper skall vara väl dokumenterad och vitsordad. Särskilt meriterande är förmågan att handleda examensarbeten med både kvantitativ och kvalitativ inriktning. Vikt vid bedömningen kommer också fästas vid vetenskapliga meriter och skicklighet samt sökandens förmåga att integrera dessa i undervisningssammanhang. Vid bedömning läggs vidare vikt vid förmåga till samarbete.

Anställning

Anställningen är ett vikariat om 25% av heltid under perioden 2020-03-16--2020-06-14 vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas utbildningsansvarig Oskar Engdahl, oskar.engdahl@gu.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Anna Karin Wiberg, 031-786 4761, anna-karin.wiberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Din ansökan skall innehålla ett kort personligt brev där du beskriver vad som gör dig lämpad för denna anställning samt CV inklusive publikationslistor och redovisning av tidigare undervisningserfarenhet.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Inst för sociologi och arbetsvetenskap, Att Anna Karin Wiberg, Box 720, 405 30 Göteborg i ett exemplar och ska vara inkomna senast 2020-02-20. Glöm inte märks försändelsen med utlysningens diarienummer.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-20.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.