Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör (2 anställningar)

Anställningen som forskningsingenjör är placerad vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik vid Göteborgs universitet men arbetet kommer främst att utföras vid Regionalt Cancercentrum Väst inom Västra Götalandsregionen. Sökta personer kommer att arbeta inom två forskningsprojekt som syftar till att skapa förbättrade förutsättningar att organisera och planera strålbehandling. Centralt för arbetet är skapa robusta informationsmodeller för strålbehandling som möjliggör integrering mellan onkologiska informationssystem (OIS) och (1) programvara för simulering av strålbehandlingsprocessen samt (2) programvara för autokonturering av riskorgan vid dosplanering. Data från dessa två projekt utgör basen i det kommande arbetet för anställningen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som forskningsingenjör är kopplad till ett av de två forskningsprojekten. Arbetsuppgifter som ingår är att genomföra ett formaliserat terminologi- och begreppsarbete för att ta fram lämpliga modeller som är anpassade för strålbehandlingsdomänen samt utveckla program (användargränssnitt/plug-in) som använder dessa. De viktigaste uppgifterna i samband med anställningen är att sätta sig in i och kunna använda befintliga eller efterfrågade datastandarder och ontologier inom området inklusive rekommenderad begreppsterminologi för digitalt informationsutbyte inom svensk hälso- och sjukvård. Arbetet kan i övrigt utföras i valfritt programmeringsspråk. Slutprodukten för (1) är ett fristående program där information från OIS kan läsas in och kopplas ihop med simuleringmodellen. Slutprodukten för (2) ska fungera som en plug-in mot OIS där bild- och konturfiler på DICOM-format hämtas från dosplaneringssystemet, tolkas och modifieras enligt givna kriterier för att sedan kunna återläsas till samma system. Du förväntas arbeta självständigt efter detaljerad introduktion till respektive forskningsprojekt med regelbundna leveranser och avstämningar mot övriga projektdeltagare.

Kvalifikationer

För anställning som forskningsingenjör krävs en doktorsexamen eller masterexamen som informatiker, datavetare eller mjukvaruingenjör. Sökande bör ha en gedigen teknisk bakgrund inom formella informationsmodeller. Avancerade programmeringskunskaper inklusive algoritmutveckling och systemintegrering samt erfarenhet av att skapa användarvänliga gränssnitt är nödvändiga kvalifikationer och kännedom om datastandarder och ontologier inom området är meriterande. Erfarenhet av forskningsfrågor inom hälso- och sjukvården är önskvärt men inte nödvändigt. Som person måste du vara noggrann och kunna arbeta självständigt samt vara flexibel avseende närvaro inom ramen för lagstadgad arbetstid då progress i övriga projekt påverkar arbetsbelastningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och kommunikationsförmåga.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning med omfattning 100% i 12 månader. Anställningen är placerad vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik. Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Namn: Caroline Olsson
Befattning: Forskningsledare
Tfn: 0733-878922
E-post: caroline.olsson@rccvast.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". CV inkluderande tidigare referenser och intyg om genomförda studier vid aktuell högskole-/universitetsutbildning. Personligt brev motiverande anledning till sökt tjänst (max 200 ord). Arbetsprov i samband med intervju kommer att genomföras. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-18

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?