Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare, med placering vid sektionen för fysiolgi, i Karolina Skibickas laboratorium för metabol fysiologi.

Arbetsuppgifter

Metabol fysiologi är ett sammanfattande namn på de processer som styr vår ämnesomsättning och kroppens endokrina funktioner. Anställningen är riktad mot neuronal kontroll och molekylära grunder för aptitreglering, särskilt hjärnmekanismer som reglerar ätbeteende och deras bidrag till ökad sårbarhet för fetma, till matförstärkning respektive impulsivitet i samband med aptitrelaterade beslut.

Arbete med hjärnans neuroanatomi, preparation av hjärnvävnad, mikrodissektion för genanalyser, stereotaktisk och gonadectomi kirurgi, tillämpning av optogenetik samt grundläggande metabolisk karakterisering. Det är väsentligt att sökande har bevisad förmåga att kunna arbeta självständigt med system som testar operant betingning hos råttor.

Arbete med genvektorer i in vivo och in vitro försök. Tillämpandet av genvektorer och farmakologi i kombination med stereotaktisk hjärnkirurgi hos råttor. Arbete med molekylärbiologiska metoder inklusive PCR, förutsätts. Erfarenhet med östrogen, kvinnliga råttor, gonadektomi och tidigare arbete med könsskillnader kommer att vara viktigt.

Kvalifikationer

Vi söker en mycket motiverad och ambitiös forskare. Ett krav är att kandidaten har en doktorsexamen inom medicinsk vetenskap, med specialitet i utfodringsfysiologi. En teoretisk bakgrund rörande födointag, metabolism och erfarenhet i tillämpandet av beteendetest hos gnagare anses till kandidatens fördel. Det kommer att vara avgörande att den sökande har en väl dokumenterad förmåga att arbeta självständigt (utan övervakning) med alla de ovan nämnda metoderna, således är det nödvändigt med tillräcklig tidigare erfarenhet av all nämnd experimentell metodik. God kommunikationsförmåga, utmärkt vetenskaplig engelska i både tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 9 månader, 100% med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta universitetslektor Karolina Skibicka, tfn;031-786 3818, e-post; Karolina.Skibicka@neuro.gu.se eller universitetslektor/sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn;031-786 35 07, e-post;lars-gunnar.pettersson@gu.se .

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-02-20.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.