Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forsakare, med placering vid sektionen för klinisk neurovetenskap.

Tjänsten ligger inom forskargruppen för Rehabiliteringsmedicin. Tvärvetenskaplig forskning är den dominerande metodiken i gruppen med ett personcentrerat perspektiv. De olika problemområden som utforskas av gruppen är främst inom neurorehabilitering; stroke, traumatisk hjärnskada, sena effekter av polio, hjärtstillestånd och cerebral pares, men det finns också forskning om smärta och blödarsjuka. De flesta av medlemmarna är också anställda inom regionen och arbetar både med forskning och hälso- och sjukvård.

Arbetsuppgifter

Validering av ett kognitivt screeninginstrument. I arbetet ingår såväl översättningsarbete samt insamlande av kontrollmaterial från population för att få svenska normvärden. Testning av friska samt av personer som medverkar i forskningsprojekt kan ingå. Inmatande av resultat i datafiler.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är att den sökande är examinerad psykolog i senare delen av svensk PTP tjänstgöring. Erfarenhet av kognitiv screening, översättningsarbetet av screeninginstrument samt av att möta personer som haft stroke.

Meriterande är erfarenhet av att möta personer med förvärvad hjärnskada. Erfarenhet av teamarbete inom neurologisk rehabilitering.

Sökanden bör vara självständig i sitt arbetssätt, ha god samarbetsförmåga och uppskatta att arbeta i en forskningsorganisation. Vi värdesätter att du är noggrann och har en god kommunikativ, administrativ och strategisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en intermittent anställning (timmar) i 12 månader med placering tills vidare vid instiutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/sektionschef Katharina Stibrant Sunnerhagen, tfn;031-342 2803, e-post;katharina.sunnerhagen@neuro.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om masterexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-02-21.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.