Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Assistent

 

Bentisk provtagning till sjöss med forskningsfartyget R/V Skagerak, från Strömstad i norr till Öresund i syd.

Institutionens forskning sträcker sig från vattencirkulationen under polarisen till biogeokemiska flöden i djuphavet, och från grunda sjögräsängar till djupa rev av kallvattenkorall. I dessa miljöer studerar vi olika nivåer av biologisk organisation från gener, individer och populationer, till samhällen och ekosystem; omsättning och cirkulation av kemiska substanser; vattenutbyte; och sedimenten som miljöarkiv. biologi, kemi, oceanografi, geologi och kulturvård och kombinerar dessa områden för att förstå konsekvenserna av naturliga och antropogena förändringar i miljön. Institutionen har sin hemvist på huvudcampus i Göteborg och vid de två marina forskningsstationerna på Tjärnö och Kristineberg (www.marine.gu.se).

Tjänstens placering är inom Havs och Vattenmyndighetens program Kust och hav, Sedimentlevande makrofauna i Västerhavet. Arbetet kommer att utföras på R/V Skagerrak. Projektet (tidigare kallat PMK) har pågått sedan 1983 med årliga provtagningar och analyser av bottenfauna.

Arbetsuppgifter

Provtagning av mjukbottnar med bottenhuggare (Smith McIntyre), sållning samt fixering (etanol) av proverna. Sedimentklassificering och RedOx-mätningar. Identifikation av marina ryggradlösa djur (makrofauna).

Behörighet

Erfarenhet av forskninsarbete arbete till sjöss. Svensktalande är krav.

Bedömningsgrund

Erfarenhet av bentisk provtagning och identifikation av marina mjukbottenslevande ryggradslösa djur (makrofauna) från Västkusten, speciellt havsborstmaskar som är den dominerande djurgruppen i proverna.

Önskvärt/meriterande

Viktiga personliga egenskaper är att vara bra på praktisk problemlösning, lagarbetare, och sjövana. Ibland kommer arbetet att kräva långa arbetsdagar, samt resor med övernattning inom Sverige (svenska västkusten).

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad, 20200504-20200522

Omfattning: 100%

Placering: R/V Skagerak, Institutionen för marina vetenskaper, Tjärnö

Tillträde: 20190506

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Fredrik Pleijel tfn: 031-786 96 79.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-29

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?