Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i omvårdnad

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa är nationellt och internationellt ledande inom person­centrerad vård vilket genomsyrar såväl utbildning, forskning som innovation. Institutionen är sektionsvis organiserad i form av akademiska miljöer vilka utgörs av tvärvetenskapliga profilområden: Vård vid långvariga tillstånd; Livssammanhang och hälsofrämjande vård; Diagnostik och vård vid akuta och kritiska tillstånd samt Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner. Institutionens administrativa personal är organiserad i en administrativ enhet. I de akademiska miljöerna integreras den samlade kompetensen i syfte att främja kvalitet i utbildning, forskning och samverkan.

Vid institutionen bedrivs professionsutbildningar till sjuksköterska, röntgensjuksköterska, barnmorska och specialistsjuksköterska. Grundutbildningarna till sjuksköterska och röntgen­sjuksköterska leder både till en yrkesexamen och filosofie kandidatexamen. Barnmorske­programmet och specialistsjuksköterskeprogrammet med olika inriktningar leder till yrkes­examina i kombination med filosofie magisterexamina. Dessutom ges masterprogam inom reproduktiv och perinatal hälsa som också innefattar yrkesexamen som barnmorska. Vidare ges uppdragsutbildningar samt fristående kurser på avancerad nivå, vilket ger möjlighet till fortsatta studier fram till en mastersexamen inom något av institutionens huvudområden; omvårdnad, radiografi och vårdpedagogik. Vid institutionen bedrivs också utbildning på forskarnivå inom vårdvetenskap.

Ämne

Omvårdnad

Ämnesbeskrivning

Inom disciplinen omvårdnad utvecklas kunskap om hälsa, ett gott liv trots sjukdom eller funktionshinder och om fridfull och värdig död. Omvårdnad utgår från behov och problem relaterade till hälsa och ohälsa och till det dagliga livet, men också människors resurser och förmåga att hantera problem. I omvårdnad är det inte ohälsa/sjukdom/ funktionshinder i sig, utan människors reaktioner och tolkning av sin sjukdom som är i fokus. Centralt i omvårdnaden är en nära relation mellan sjuksköterska, patient och närstående.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad inom främst sektionen för vård vid långvariga tillstånd, vid behov kommer aktuella arbetsuppgifter ske i samverkan med andra sektioner vid institutionen.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, samordna samt verka för kontinuitet i kurserna, undervisa och examinera samt utvärdera utbildning. Uppdrag som kursansvarig lärare innebär att utveckla och samordna lärandemål, läraktiviteter, examinationsformer och bedömnings­kriterier i relation till innehåll, syfte och aktuell pedagogisk forskning samt kvalitetssäkra utbildningen med validerade utvärderingsformer. Administrativa arbetsuppgifter relaterade till utbildningsverksamheten ingår i tjänsten såsom publicera/uppdatera kursinformation, kommunikation med studenter och rapportera resultat i olika digitala system.

I tjänsten ingår att aktivt verka för att uppnå institutionens målsättning och verksamhetsplan vilket bland annat innebär att aktivt bidra till att utveckla den akademiska miljön inom sektionen. Därutöver förutsätts att den anställda deltar i de planerade gemensamma sammankomster och aktiviteter som anordnas på institutionen. Den sökande förväntas undervisa på svenska och engelska.

Behörighet

Genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå inom omvårdnad och visad pedagogisk skicklighet. Legitimerad sjuksköterska. Genomgått handledarutbildning på avancerad nivå inriktning VFU eller som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Bedömningsgrund

I första hand visad pedagogisk och i andra hand vetenskaplig skicklighet. Vid tillsättningen kommer även stor vikt att fästas på aktuell kunskap om somatisk vård då tjänsten är placerad inom sektionen för långvariga tillstånd. Inom sektionen ingår programmet "kompletterande utbildning för sjuksköterskor för land utanför EU" varför kulturell kompetens och öppenhet för olika kulturer kommer vara en av bedömningsgrunderna. Meriterande är arbetslivserfarenhet som huvudhandledare. Meriterande är doktorsexamen för anställningen relevant ämne.

Visad samarbetsförmåga och flexibilitet inom både lärare- och studerandegrupper, goda relationskapande egenskaper är viktiga då vi inom institutionen arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningsätt. Vidare kommer den administrativ och organisatorisk förmågan att beaktas. Undervisning sker på svenska, i vissa fall även på engelska. Därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Vi kommer i denna rekrytering att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, i syfte att kunna anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och då bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Intervjuer och provföreläsningar kan bli aktuella innan beslut om anställning fattas. 

Anställning

Anställningen är ett vikariat under 1 år, deltid 50%, med placering vid Institutionen för Vårdvetenskap och Hälsa.

Omgående tillsättning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Var vänlig att kontakta:

Sepideh Olausson, sektionschef Vård vid långvariga tillstånd, tel 031-786 6080 alt. 0709-108204, mail sepideh.olausson@gu.se

Karin Ahlberg, Prefekt, tel 031-786 6090, mail karin.ahlberg@fhs.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: 
https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Examensbevis (på svenska eller engelska)
- Legitimation som sjuksköterska
- Intyg handledarutbildning på avancerad nivå inriktning VFU eller som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Visad pedagogisk erfarenhet
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg/bevis/betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2020/81 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 19 februari 2020

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?