Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektledare

Är du en driven projektledare inom lokalplanering med intresse för samhällsutveckling? Vi ska utveckla och bygga framtidens cityuniversitet. Vi behöver nu två nya projektledare.

Våra studenter och anställda behöver nya rum för lärande, fler studieplatser, bättre forskningsmiljöer, utbildningslokaler för ny pedagogik, mötesplatser och arbetsplatser som attraherar. Vi vill skapa lokallösningar som fördjupar samverkan över institution- och fakultetsgränser, ökar rörlighet och skapar vi-känsla. Våra byggnader ska vara öppna och tillgängliga och vår arkitektur ska spegla olikheter och mångfald.

Göteborgs universitet har 8 fakulteter med 39 institutioner och är ett av landets få cityuniversitet. Det kan beskrivas som ett stadscampus med byggnader samlade i mindre universitetsområden integrerade i Göteborg. Just nu pågår ett flertal byggprojekt inom våra olika verksamheter. Vi ska bland annat skapa ett nytt kluster för forskning och utbildning inom life science tillsammans med Sahlgrenska universitetssjukhuset och vi vill att ett tillgängligt, demokratiskt och hållbart universitetsbibliotek ska växa fram vid Korsvägen. Det här är exempel på några av våra projekt som pågår för att bygga vidare och utveckla cityuniversitet där vi bidrar till stadens liv.

På väldigt kort tid ska nu hela universitetet förändras. Detta innebär att våra hyresvärdar och vi tillsammans kommer att göra investeringar för flera miljarder i nya byggnader. Fastighetsägaren leder byggprojekten men det är vi på funktionen för Strategiska lokalprojekt som programmerar och formar varje byggnad innan våra studenter, forskare, lärare och anställda till slut fyller dem med innehåll.

För mer information om vårt strategiska lokalförsörjningsarbete, läs på: http://medarbetarportalen.gu.se/lokalforsorjning/

Nu behöver vi bli fler i teamet och vill förstärka med erfarna projektledare med djup kunskap i lokalplanering, fastighetsekonomi och förändringsarbete. Vill du vara med oss på resan att leda utbyggnaden av Göteborgs universitet?

Ditt uppdrag

Som projektledare är ditt uppdrag att driva ett eller flera stora projekt åt våra fakulteter och institutioner genom hela lokalförsörjningsprocessen fram till inflyttningsbar lokal. Arbetet kommer att bedrivas i tätt samarbete med aktuella hyresvärdar.

Du har ansvar och befogenheter inom projektets givna ramar och du förväntas utmana och driva förändringsarbete, bl a i enlighet med Strategisk lokalförsörjningsplan 2016-2040, universitetets styrande dokument för lokalförsörjning.

Vem är du?

Du är en driven projektledare, med god integritet som är trygg i att ta ett helhetsansvar för stora lokalförsörjningsprojekt. Du har förmågan att pendla mellan stort och smått, högt och lågt med ett verksamhetsövergripande perspektiv för konkreta leveranser. Du samarbetar och kommunicerar konstruktivt med personer på olika nivåer i organisationen, såväl på svenska som på engelska. Du har förmågan att omsätta abstrakta budskap till konkreta besked. Vi söker dig som är lyhörd, nyfiken och diplomatisk och som genom strategiska resonemang liksom konkret handling vill bidra till att utveckla cityuniversitetet i kunskapsstaden Göteborg.

Du har:

• Akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av projektledning och lokalplanering, gärna på strategisk nivå
  • Dokumenterad erfarenhet av samhällsbyggnad
  • Dokumenterad projektledning inom lokalförsörjning (lokalplanering, fastighetsekonomi och förändringsarbete)

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom universitets- och högskolesektorn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare 100 % med placering hos oss på funktionen för Strategiska lokalprojekt. Tillträde snarast efter överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Anna Walske, anna.walske@gu.se, 031-786 5253

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-01

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.