Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i musikalisk gestaltning med inriktning interpretation - trumpet och ensemble

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Ämne

Musikalisk gestaltning med inriktning interpretation - trumpet och ensemble.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom ämnet interpretation (instrument trumpet) utgörs främst av en-till-en-undervisning och undervisning i masterclasses i trumpet, samt ensemble, sektionsrepetitioner, brassensemble och kammarmusik. Dessutom används workshops, undervisning i grupp och annan integrerad undervisning. I anställningen ingår det att vara pedagogiskt och konstnärligt delaktig inom ämnesutvecklingen. Det förekommer även administrativa arbetsuppgifter såsom uppdrag som instrumentalhandledare på orkestermasterprogrammet (trumpet), genomförande av antagningsprov och arbete med kursplaner.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning;

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:
- Visad konstnärlig skicklighet inom ämnesområdet
- Dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå/motsvarande

Bedömningsgrund

Följande bedömningsgrunder kommer att beaktas:

Dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet Dokumenterad pedagogisk skicklighet såsom undervisning och handledning på högskolenivå eller motsvarande Erfarenhet av konstnärligt utvecklingsarbete inom ämnesområdet
Erfarenhet av nätverkande och samverkan
God samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap (15 HP).

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den person som anses ha det bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de beskrivna arbetsuppgifterna. Vid tillsättningen kommer lika stor vikt att fästas vid konstnärlig skicklighet inom ämnet som vid pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet. Vi lägger också stor vikt vid samarbetsförmåga, kommunikativ förmåga och personlig lämplighet samt goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Anställning

Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning: 20% av heltid med möjlighet till utökning

Tillträde: 2020-07-01

Placering: Högskolan för scen och musik

Kontaktuppgifter för anställningen

Anders Köllerström, enhetschef tfn: 031-786 4168 email: anders.kollerstrom@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör tfn: 031-786 4010 email: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-20

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?