Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion är en av humanistiska fakultetens sex institutioner och har ca 100 anställda (varav ca 20 doktorander) och ca 1000 studenter. För mer information om institutionen se webb: http://lir.gu.se/.

Centrum för digital humaniora (CDH) är en tvärvetenskaplig miljö som etablerades 2015 och som verkar för hela Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Verksamheten involverar flera färdigheter, discipliner och kompetensområden och omfattar inte bara utveckling och tillämpning av digitala metoder och verktyg, utan också hur humaniora erbjuder tydlig inblick och kritiska perspektiv på sociala och kulturella frågor som uppstår med digitaliseringen. CDH har för avsikt att verka som forskningsmiljö, såväl nationellt som internationellt, inom detta bredare humanistiska och kulturvetenskapliga spår, vilket innebär att vi fokuserar såväl metod- och verktygsutveckling som beforskande av digitaliseringens konsekvenser

För mer information om Centrum för digital humaniora se webb: http://cdh.hum.gu.se/

Arbetsuppgifterna innefattar

• Samordning av data till kart- och informationssystem
  • Uppdatering av grunddata
  • Samordning av datainmatning samt införandet av nya datakällor
  • I arbetsuppgifterna ingår även att producera presentationsmaterial med utgångspunkt i kart- och informationssystem
  • Aktivt delta i externt finansierade forskningsprojekt
  • Aktivt delta i verksamhetens arbete med att utveckla en infrastruktur för digital humaniora med inriktning mot digitala kartssystem

• Dokumenterad erfarenhet av utveckling av geografiska informationssystem
  • Dokumenterad erfarenhet av att upprätta och analysera data för GIS
  • Masterexamen i Geografiska informationssystem

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid sökandens kunskaper och erfarenhet av att använda och producera geografisk information.
Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid sökandens erfarenhet från att arbeta i forskningsprojekt.
Dokumenterad delaktighet i nationella och internationella forskarnätverk är meriterande.

Anställning

Anställningen är allmän visstidsanställning på 50 % t.o.m. 2021-02-15 med placering tills vidare vid centrum för digital humaniora, institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Tillträde: så snart som möjligt.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Katarina Leppänen, prefekt Inst. för litteratur, idéhistoria och religion
katarina.leppanen@lir.gu.se

Cecilia Lindhé, föreståndare Centrum för digital humaniora
cecilia.lindhe@lir.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla: personligt brev och cv.

För humanistiska fakultetens anvisningar se: http://hum.gu.se/digitalAssets/1344/1344413_anvisningar-tillsattningsarenden.pdf.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-05

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.