Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion är en av humanistiska fakultetens sex institutioner och har ca 100 anställda (varav ca 20 doktorander) och ca 1000 studenter. För mer information om institutionen se webb: http://lir.gu.se/.

Centrum för digital humaniora (CDH) är en tvärvetenskaplig miljö som etablerades 2015 och som verkar för hela Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Verksamheten involverar flera färdigheter, discipliner och kompetensområden och omfattar inte bara utveckling och tillämpning av digitala metoder och verktyg, utan också hur humaniora erbjuder tydlig inblick och kritiska perspektiv på sociala och kulturella frågor som uppstår med digitaliseringen. CDH har för avsikt att verka som forskningsmiljö, såväl nationellt som internationellt, inom detta bredare humanistiska och kulturvetenskapliga spår, vilket innebär att vi fokuserar såväl metod- och verktygsutveckling som beforskande av digitaliseringens konsekvenser

För mer information om Centrum för digital humaniora se webb: http://cdh.hum.gu.se/

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar

  • Samordning av data till kart- och informationssystem
  • Uppdatering av grunddata
  • Samordning av datainmatning samt införandet av nya datakällor
  • I arbetsuppgifterna ingår även att producera presentationsmaterial med utgångspunkt i kart- och informationssystem
  • Aktivt delta i externt finansierade forskningsprojekt
  • Aktivt delta i verksamhetens arbete med att utveckla en infrastruktur för digital humaniora med inriktning mot digitala kartssystem

Kvalifikationer

  • Dokumenterad erfarenhet av utveckling av geografiska informationssystem
  • Dokumenterad erfarenhet av att upprätta och analysera data för GIS
  • Masterexamen i Geografiska informationssystem

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid sökandens kunskaper och erfarenhet av att använda och producera geografisk information.
Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid sökandens erfarenhet från att arbeta i forskningsprojekt.
Dokumenterad delaktighet i nationella och internationella forskarnätverk är meriterande.

Anställning

Anställningen är allmän visstidsanställning på 50 % t.o.m. 2021-02-15 med placering tills vidare vid centrum för digital humaniora, institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Tillträde: så snart som möjligt.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Katarina Leppänen, prefekt Inst. för litteratur, idéhistoria och religion
Telefon: 031-786 5872
katarina.leppanen@lir.gu.se

Cecilia Lindhé, föreståndare Centrum för digital humaniora
Telefon: +46 738 299901
cecilia.lindhe@lir.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla: personligt brev och cv.

För humanistiska fakultetens anvisningar se: http://hum.gu.se/digitalAssets/1344/1344413_anvisningar-tillsattningsarenden.pdf.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-03-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?