Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Samordnare inom jämställdhet

Om oss

Vid Naturvetenskapliga fakulteten på Göteborgs universitet utbildar vi framtidens naturvetare och matematiker. Vår forskning spänner över stora områden – alltifrån de grundläggande vetenskaperna till tillämpningar inom exempelvis miljö- och klimatforskningen, livsvetenskaper och biologisk mångfald.

Fakultetskansliet är en del universitetets verksamhetsstöd som ger stöd till fakultetens styrelse och ledning, till våra institutioner och infrastruktur. Vårt arbetssätt präglas av professionalitet, effektivitet och service och vi arbetar i ljusa kontorslokaler i centrala Göteborg.

Jämställdhetsarbete vid Naturvetenskapliga fakulteten

Jämställdhet är en prioriterad fråga för Göteborgs universitet och Naturvetenskapliga fakulteten. Det råder stor brist på kvinnliga akademiker vid fakulteten, exempelvis är endast 19% av professorerna kvinnor. Därför är förutsättningarna att arbeta mot lika villkor för karriärvägar. Således har en arbetsgrupp på uppdrag av ledningen vid fakulteten arbetat fram föreslag på konkreta åtgärder för att öka andelen kvinnliga lärare. Resultatet presenterades i en rapport, länk

Fakulteten har därefter valt att göra en särskild satsning på det fortsatta jämställdhetsarbetet vilket sker i projektform sedan februari 2020. Projektgruppen består av fyra engagerade lärare som har stor erfarenhet och kunskap från forskarvärlden, den akademiska kulturen, tidigare jämställdhetsinsatser med mera. Gruppen ska kompletteras med en samordnare med erfarenhet och kunskap om jämställdhetsarbete, förändringsprocesser och ojämställdhetsproblem i praktiken. En stor vikt kommer vara att stötta inom lagstiftning och styrning.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med projektgruppen arbeta aktivt och drivande i projektet och din roll blir att stötta projektledaren praktiskt genom att konkretisera idéer och planera aktiviteter för att projektet blir framgångsrikt. Exempel på arbetsuppgifter är att vara stöd för en kommande jämställdhetskommitté, tillsammans med projektgruppen ta fram mall för institutionernas likabehandlingsplan, delta i planeringen av utbildningsinsatser och den interna kommunikationen.

Samverkansparter du kommer arbeta med är chefer, lärare och medarbetare, rekryteringsgrupper, särskilt sakkunniga i jämställdhet, och andra strategiska personer som är viktiga för ett förändringsarbete. Studenter och personalorganisationer. Du som samordnare bidrar med din kunskap och erfarenhet kring likabehandling och jämställdhet och kan även identifiera goda exempel på aktiviteter från tidigare arbeten inom området. Du kommer vara delaktig i att prioritera hur olika åtgärder ska genomföras.

En del av arbetet handlar om att stötta fakultetskansliets personalgeneralist-funktion t.ex. sekreterare i lokala arbetsmiljökommittéen (LAMK) och uppföljning av arbetsmiljöenkät (ARK).

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har flera års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med jämställdhet, företrädesvis inom offentlig sektor
 • Du har relevant högskoleutbildning samt dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet kring jämställdhet och jämställdhetsarbete.
 • Du har arbetat i projekt, gärna i ledande roll och har erfarenhet av strategiskt förändringsarbete, gärna mot chefer och ledningsgrupper i stora organisationer.
 • Tjänsten kräver även att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
 • Ett plus är att du har erfarenhet av jämställdhetsarbete inom högskolesektorn och relaterade sektorer.

Personliga egenskaper/förutsättningar

Som person är du strukturerad, analytisk och tar egna initiativ. Vi ser gärna att du är prestigelös i arbetet, kommunikativ, trygg och har hög integritet. Du har en god förmåga att organisera och vara en problemlösare. Du måste kunna gå från tal till handling.

I det dagliga förutsätts du arbeta självständigt.

Du kommer att ha kontakter med verksamhetsföreträdare på samtliga nivåer inom universitetet, den vi söker är en person som har förmågan att skapa relationer och är inriktad på samarbete. Vi ser att du trivs med att hantera operativa och strategiska frågor parallellt.

Vi ser även att du en van användare av Office-paketet.

Stämmer du in på beskrivningen ovan? Skicka in din ansökan redan idag! Intervjuer planeras att ske i juni.

Anställningvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % i nio månader med tillträde snarast eller enligt överenskommelse med placering vid Naturvetenskapliga fakulteten. Ytterligare förlängning kan bli aktuell.

Lön: Fast lön, enligt överenskommelse

Övrigt

Göteborgs universitet är en statlig myndighet med många förmåner för de anställda, vi erbjuder:

 • 28-35 semesterdagar per år
 • Som nyanställd har du rätt till semester redan under ditt första anställningsår
 • Du får gå till läkare och tandläkare på betald arbetstid och vid sjukskrivningar över 14 dagar betalar arbetsgivaren sjukpenningtillägg
 • Ersättning för läkemedelskostnader och läkarbesök
 • Föräldrapenningtillägg
 • Friskvårdsbidrag och möjlighet till en friskvårdstimme per vecka
 • Möjligheter till kompetensutveckling genom interna och externa utbildningar
 • Flexibel arbetstid

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Gustav Bertilsson Uleberg, Kanslichef
031-786 5250
gustav.bertilsson.uleberg@science.gu.se

Anne Farewell, Universitetslektor och projektledare

031-786 2583

anne.farewell@cmb.gu.se

Aida Kocan, Personalhandläggare

031-786 6355

aida.kocan@science.gu.se

www.science.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 10 juni 2020

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?